Mestratge Vins Identitaris, #VidaPenedès

agricultura ecològica al Penedès

Celler Mestratge
Celler Mestratge

Amb el vi i el cava als gens, en Jaume Colet emprèn un projecte personal amb identitat pròpia

Barcelona/Redacció, 4 de març de 2024

En Jaume Colet (1992) porta el vi i el cava als gens: de l’avi que havia tingut vinyes, elaborava vi a doll i feia de llaurador per altres pagesos, al pare Joan Colet, que l’any 2006 comença la producció de cava a la casa familiar de Sant Sadurní d’Anoia.

Estudis del Grau Superior d’Enologia a Espiells, fent la verema als estius a cellers i l’any 2013 fa el salt per veremar a la Borgonya.
El 2014 inicia la vida laboral plena a vora dels cellers de renom del Penedès: Mas Comtal per per passar després al sesrovirenc, Ca n’Estella amb l’enòleg Miquel Medall. De la mà d’en Miquel, l’any següent i fins el 2013, pujarà també a Ordino (Andorra) per fer-se càrrec de les veremes de Casus Belli (celler pirinenc d’alçada).

Serà el 2018-19 quan comença el projecte personal en col·laboració amb viticultors amb qui comparteix la mateixa afinitat en la manera d’entendre la vinya.

Saber-ne més?
Mestratge Vins Identitaris
https://www.instagram.com/jaume.colet/

Vins de Mestratge Vins Identitaris
Vi Mestratge

>>Mestratge Xarel·lo i Malvasia de Sitges
D.O. Penedès
Tipus: Blanc
Varietats: 95 % Xarel·lo, 5 % Malvasia de Sitges
Anyada: 2021
Elaboració: fermentació i criança en dipòsit d’acer inoxidable durant 5 mesos amb les mares i posterior criança en ampolla d’uns 6 – 8 mesos.
Viticultura: ecològica.
Analítica Alc: 12.5% Vol Ph: 3.05 A.T.T.: 6.2 g/L A.V.: 0.18 g/L Sucres. 0 gr/Lt
Nota de tast. Color daurat pàl·lid, net i brillant. En nas és net, franc i elegant, amb aromes florals i de fruita blanca. En boca és equilibrat, amb una bona acidesa que li aporta tensió, frescor i profunditat de boca. A la fase final, ens apareix de nou les aromes afruitades, on tornen a destacar la fruita blanca i el préssec de vinya.

>>Mestratge Massís del Garraf Macabeu
De sòls calcaris i salins, Surten les anyades 2020, 21 i 22, la del 2023 no degut a la sequera que no permet una maduració idònia del macabeu.
Zona: Penedès
Subzona: Massís del Garraf
És l’expressió de la Macabeu més perfilada, de caràcter molt acusat, on conserva molt bé l’acidesa i amb una gran capacitat d’envelliment. Tipus: Blanc Varietats: 100 % Macabeu Anyada: 2021 Elaboració: fermentat i criat en bótes de roure de primer i segon any de 500 Lts, durant 6 mesos i posterior criança en ampolla d’uns 6 – 8 mesos. Viticultura: ecològica.
Analítica Alc: 12.5% Vol Ph: 3.05 A.T.T.: 6.5 g/L A.V.: 0.21 g/L Sucres. 0 gr/Lt
Nota de tast. Color daurat pàl·lid, net i brillant. Al nas és net, franc i elegant, amb aromes florals i de fruita blanca. En boca és equilibrat, amb una bona acidesa que li aporta tensió, frescor i longitud de boca. A la fase final, ens apareixen de nou els aromes afruitats combinats amb molt volum producte de la seva criança.

>>Persianes- Macabeu de vinyes velles
D’una vinya de L’Oriol Roig anomenada així per l’antic propietari que arreglava persianes a Sant Sadurní. L’anyada 2023 també es perd degut a la sequera.
La seva frescor és gràcies als sòls on es troba plantada i la seva proximitat al rierol de Lavernó.
Persianes fa referència al mot que rep la casa a Sant Sadurní de la primera família que va plantar aquesta vinya l’any 1974, en l’actualitat la treballa un jove viticultor i bon amic.
D.O. Penedes
Tipus: vi blanc
Subzona: Costers de Lavernó
Poble: Sant Sadurní d’Anoia
Vinya: Persianes
Area: 0,65 ha
Edat: 1974, vinya en vas
Tipus de sòls: Sorrencs – Calcaris
Altitut: 162 m
Orieantació: Nord-est / Sud-oest
Varietat: Macabeu
Anyada: 2021
Agricultura: Orgànic
Viticultor: Oriol Roig
Elaboració: Vinificació i criança de 6 mesos en fusta de roure Francès de 500 Lts i posterior criança de 9 mesos en ampolla,.
Analítica:
Alc: 12.27% Vol Ph: 3.08 A.T.T.: 6,1 g/L A.V.: 0,2 g/L

Deixa que els vins facin un procés llarg d’afinatge i arrodoniment abans de sortir al mercat. Així la verema 2021 surt al mercat la primavera del 23.
550 ampolles de Mestratge Xarel·lo i Malvasia de Sitges
2200 ampolles de Massís del Garraf
600 ampolles del Persianes.