XII Jornada Ambiental el 27 de maig a Barcelona

organitzada per la UB, Família Torres i Tomàs Molina

La XII Jornada Ambiental reunirà dotze experts per buscar solucions d’adaptació a la sequera

Organitzada per la Universitat de Barcelona, el celler Família Torres i Tomàs Molina, tindrà lloc el 27 de maig a Barcelona
Per assistir a l’acte, cal fer la inscripció a jornadesambientals.com

Vilafranca del Penedès / Redacció Barcelona, 13 de maig de 2024.
La Universitat de Barcelona (UB) acollirà el dilluns, 27 de maig, de 10:00 a 13:30, a l’Aula Magna, la XII Jornada Ambiental organitzada conjuntament amb Família Torres i un comitè assessor d’experts dirigit per Tomàs Molina. La trobada anual, que enguany porta per títol “Un present amb menys aigua, què hem de fer per adaptar-nos-hi?”, reunirà una dotzena d’especialistes i activistes amb l’objectiu d’analitzar quines estratègies ens poden permetre gestionar d’una manera més eficient aquest recurs vital i trobar solucions per adaptar-nos a l’escenari de sequera actual.
La inauguració de la jornada serà a càrrec del rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia i el president de Família Torres, Miguel A. Torres. Gemma Puig, llicenciada en Física per la UB i meteoròloga de TV3, serà la conductora de la jornada que s’articularà al voltant de diverses ponències i una taula de debat.
La secretària d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Anna Barnadas, presentarà els esforços del Govern per avançar cap a una gestió més eficient de l’aigua, mentre que Elena Domene, doctora en Ciències Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona, abordarà l’escenari actual d’escassetat d’aigua des d ́una perspectiva global..

>>Saber-ne més?
www.torres.es

Estructura de la XII Jornada Ambiental a Barcelona


La jornada s’estructura en dos blocs: en un primer bloc, s’exposaran casos reals i estratègies d ́èxit en la gestió eficient d ́aquest recurs, i en un segon bloc, es donarà veu a diferents sectors econòmics i a l’activisme climàtic per debatre com adaptar-nos a aquest present amb menys aigua disponible.


Així, els ponents de la primera part seran Elisenda Realp, de l’Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona, que posarà el focus en els reptes dels municipis per fer front a la sequera; Braulio Moreno, gerent de SABEMSA que presentarà el cas de l’empresa municipal Aigües de Barberà del Vallès, i la directora del Departament de Recursos Hídrics (DWR) del Govern de Califòrnia Karla A.Nemeth que intervindrà, en format de vídeo, amb la ponència “Protegir, conservar, desenvolupar i gestionar els recursos hídrics de Califòrnia”.

El segon bloc començarà donant veu al sector agrari, de la mà de Jordi Puig, doctor en Ciències Ambientals especialitzat en canvi climàtic i pagès, que abordarà les estratègies d’adaptació de l’agricultura al canvi climàtic. A continuació, serà el torn del sector turístic: Josep M. Pla, membre de la Federació Catalana de Càmpings, exposarà com s’està adaptant el sector del càmping a Catalunya a aquesta disponibilitat d’aigua inferior.

En la taula rodona posterior, titulada “Nova visió de futur de l’aigua”, intervindran Núria Catalán, ambientòloga i investigadora del Consell Superior d ́Investigacions Científiques (CSIC); Dante Maschio, portaveu de la plataforma Aigua és Vida; M. Teresa Vadrí, professora de la UB especialitzada en Dret Ambiental, i Marc Oliva, enginyer i membre de l’Observatori Intercol·legial de l’Aigua.

L’última intervenció serà la de l’activista alemanya pel clima Luisa Neubauer, que oferirà una ponència en directe per estríming amb el títol “Europa està en flames: utilitza la teva veu”. La cloenda de l’acte serà a càrrec del vicerector adjunt al rector Ernest Abadal, Miguel A. Torres i Gemma Puig.

La XII Jornada Ambiental es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de la UB. Per assistir-hi presencialment, cal inscriure’s-hi a jornadesambientals.com.

Per a més informació:
Núria Barrachina · Comunicació de Família Torres 679 402 919 · nbarrach@torres.es
Laura Rosel· Comunicació de la Universitat de Barcelona 93 403 54 84 · premsa@ub.edu