Cristina 2018 de Marimar Estate

Pinor Noir Master 2024

Cristina 2018 de Marimar Estate es corona com a Pinot Noir Master 2024


El certamen internacional organitzat per The Drinks Business atorga també medalla de plata a Mas Cavalls 2018
Marimar Torres rep la distinció de Sonoma County Icon per part de l’associació de cellerers de la regió14 de maig de 2024.

Cristina 2018 de Marimar Estate, el celler californià de Marimar Torres i la seva filla Cristina (membres de la 4a i 5a generació de Família Torres), s’alça amb el títol de Pinot Noir Master 2024 en la competició internacional que organitza cada any la revista britànica The Drinks Business. Només 10 vins han aconseguit la màxima distinció del certamen, que s’atorga a aquelles expressions que sobresurten per ser excepcionals segons assenyala la publicació.

Cristina 2018 és el vi més emblemàtic de tots els que elabora Marimar Estate. Marimar el va batejar amb el nom de la seva filla, qui va assumir la direcció del celler el gener 2023 i ha estat inclosa recentment en el top 100 dels millors elaboradors de vi segons The Drinks Business.
Aquest és un elegant pinot noir, intensament aromàtic, que procedeix de la vinya Don Miguel, situada al Green Valley, la regió més freda i amb més boira del Russian River Valley, a 15 quilòmetres del Pacífic. En l’elaboració, se seleccionen els lots de pinot noir que millor representen la personalitat del terroir i mostren un gran potencial d’envelliment. El vi envelleix, primer, durant 4 mesos en botes noves de roure francès, i a continuació roman durant 18 mesos en botes parcialment noves fins al seu embotellament, sense filtrar ni clarificar.

Els Global Pinot Noir Masters 2024 també han atorgat medalla de plata a Mas Cavalls 2018 de Marimar Estate, un monovarietal procedent de la vinya Doña Margarita, situada en la denominació de West Sonoma Coast, més a prop de l’oceà.

The Drinks Business ha celebrat fins ara onze edicions d’aquest certamen per identificar els millors vins de pinot noir a nivell mundial, classificats per estil i preu i tastats a cegues per un jurat d’experts compost per Masters of Wine, Masters Sommeliers i compradors.

Saber-ne més?
www.marimarestate.com

Marimar, Sonoma County Icon


A aquests reconeixements als vins de Marimar Estate, se suma un altre a la persona de Marimar Torres per part de l’associació Sonoma County Vintners. La cellerera ha estat distingida recentment com a “Sonoma County Icon” per la seva trajectòria en el món del vi i pel seu vincle amb el comtat de Sonoma, en el marc de la celebració de l’acte benèfic Sonoma County Barrel Auction (SoCoBA). En el seu discurs d’agraïment, Marimar va reconèixer haver-se sentit captivada per la bellesa d’aquesta regió quan va arribar per primera vegada a finals de la dècada de 1970, i per això va decidir emprendre la seva aventura vitivinícola en aquest lloc fa més de 40 anys.

Marimar Estate Vineyards & Winery

Marimar Estate Vineyards & Winery, ubicat a Califòrnia, és el celler de Marimar Torres, membre de la quarta generació de Família Torres. El 1986 va iniciar la plantació de la vinya i el 1992 va construir el celler a l’estil d’una masia catalana. El gener de 2020, la seva filla Cristina es va unir al projecte vitivinícola com a responsable de vendes i màrqueting. Actualment, es cultiven 32 hectàrees repartides en dues vinyes properes a l’Oceà Pacífic, a les denominacions de Green Valley of Russian River Valley i West Sonoma Coast, batejats amb els noms Don Miguel i Doña Margarita en honor als seus pares.
A Espanya, Marimar Estate comercialitza nou referències: els pinot noirs La Masia, Mas Cavalls i Cristina, el rosat Rosaleda, l’escumós Blanc de Noirs i els chardonnays Acer i La Masia, a més d’Albariño, el seu primer vi elaborat amb varietats espanyoles a terra americà, i Ull de Llebre.

www.marimarestate.com