LaFou Els Amelers

l’expressió de la garnatxa blanca de la Terra alta

Pioner en l’estil de garnatxa blanca s’hi realitzen diferents treballs per extreure les millors virtuts de cada vinya.

Barcelona/Redacció, 26 de gener de 2024.

DO Terra Alta.
Amb el seu nom ret honor als ametllers que conviuen amb els ceps a les vinyes de la Terra Alta.

Vinificació
A les vinyes més joves s’hi realitza una verema més primerenca, per potenciar l’acidesa i la fruita més primària; les vinyes més velles es veremen en un estat de maduració més avançada.
El raïm s’entra al celler i es refrigera a 5ºC. S’hi aplica una línia de treball en dipòsits d’acer inoxidable per a potenciar un nucli jove i viu, una línia de treball en ou de formigó per a potenciar el volum, l’acidesa i la pura expressivitat varietal i una línia de treball en roure per a potenciar l’estructura, l’elegància i la longevitat del vi.
Fermentació i criança de 6 mesos sobre mares en ous de formigó i dipòsits d’acer inoxidable. El 10% del vi es cria en bótes de roure de 300 litres.

Varietats
100% Garnatxa Blanca

Nota de Tast
De color groc pàl·lid i amb una rica expressió aromàtica, en la qual les notes cítriques i florals donen pas a matisos de fruita madura i ametlla tendra.
En boca, té una generosa estructura i una acidesa vivaç, amb un prolongat final.

Maridatge
Ideal per acompanyar arrossos amb peix, caldereta, llagostí de la Ràpitao gamba de Palamós.
Alcohol:13,5º
Serviu entre 7-10ºC.
PVP aprox. 17€
90 -91 punts

LaFou Celler
Celler LaFou els Amelers

Fou és un barranc o pas estret per on un curs fluvial o una riera s’obre pas. Característic de l’orografia de la Terra Alta.
LAFOU Celler neix l’any 2007 amb la il·lusió d’elaborar uns vins que reflecteixin la grandesa de la garnatxa i d’una comarca vinícola tan extraordinària com la Terra Alta.
El seu paisatge, les terrasses de vinya i les fous són el paratge idoni per a que la garnatxa s’expressi amb la seva major plenitud.
Va ser Ramon Roqueta Segalés – membre d’una família amb un llarga tradició vinícola que remet al segle XII – qui va emprendre aquest projecte personal.
Durant els seus estudis d’enologia a França la varietat garnatxa el va seduir per la seva expressió i elegància i va ser aleshores quan va començar a incubar la idea de desenvolupar un projecte basat en aquesta varietat, tot buscant el territori a on millor s’expressés.
La regió de Terra Alta el va captivar pel seu estil de garnatxa -frescor, tipicitat i autenticitat-, per la seva tradició vinícola, pel seu paisatge característic de valls i fous, per la seva autenticitat i per les seves tradicions.

I és amb aquesta premissa que des dels seus inicis LAFOU busca expressar al màxim la identitat del territori i de la garnatxa, unint el respecte per la tradició amb la vocació d’innovació i de contemporaneïtat.

Saber-ne més
LaFou Celler