Alta Alella Cau d’en Genís

Vi blanc sec xarel·lo d’agricultura ecològica

“L’expressió salina d’una parcel·la singular a la vora del Mediterrani”
Família Pujol-Busquets

Barcelona/Redacció, 30 de gener de 2024.

DO Alella.
Elaboració
Vi blanc procedent d’agricultura ecològica, elaborat amb la selecció dels millors grans de raïm de la varietat Pansa Blanca (Xarel·lo). Extraiem les característiques de la varietat mitjançant la fermentació i criança sobre mares fines en ou de ciment basat en argila. Amb aquesta combinació busquem l’expressió més pura de la fruita, potenciar el caràcter del terroir, incrementar la riquesa aromàtica i el volum en boca. La forma ovoide afavoreix el moviment lliure de les lies, la qual cosa ens permet obtenir un bâtonnage natural.

Anyada 2021
Una anyada marcada per la sequera, tant durant el període vegetatiu com durant la verema. La baixa pluviometria a la nostra zona va comportar una reducció significativa de la producció de raïm i una maduració avançada per les varietats primerenques. Les temperatures fresques de mitjans de setembre van provocar una parada positiva en la maduració de les varietats tardanes. Com a resultat de les condicions descrites, parlem d’una collita amb una sanitat impecable, concentrada, amb bon grau i bona acidesa.
Una anyada amb producció limitada de vins blancs de qualitat excepcional i negres ben equilibrats

Varietats
100% Pansa Blanca (Xarel·lo)

Nota de Tast
Vista – Color groc verdós amb tonalitat serosa.
Nas – Aroma nerviós, directe, metàl·lic, molt característic del Sauló.
Boca – Atac fresc, salobre, amb sabors de fruita blanca, fonoll i notes salines. Mineral, sedós i persistent amb un elegant retrogust
.

Alcohol:13,5º
Serviu entre 7-10ºC.
PVP 17,80€

Premis i Punts
Guía Peñín 2023 – 90/100
Guía Vivir el Vino 2023 – 94/100
Guía Vino ABC 2023 – 93/100

Podeu comprar-lo aquí

Alta Alella Cau d’en Genís Blanc
Alta-Alella-CAU D-EN-GENIS

Família Pujol-Busquets Guillén
Una família lligada a la viticultura.

En Josep Maria i la Cristina han dedicat tota la vida a la cultura del vi i el cava. Les seves filles, Mireia i Georgina, han crescut envoltades de vinyes, raïm, veremes i ampolles. Ho porten dins. Coneixement, passió, perseverança i dedicació.
Un estil de vida
Una manera d’entendre el vi i el cava amb responsabilitat, però sense deixar de banda la diversió, la innovació i l’aposta per les noves tendències. Compromesos amb l’entorn per oferir un producte avantguardista. Respectar la terra per brindar una nova experiència.

Establerts des del 1991 a la finca noucentista Can Genís, el celler s’ha basat sempre en l’agricultura ecològica certificada, creant un ecosistema en harmonia amb la flora i la fauna autòctones.

Saber-ne més
Alta Alella