BWW 2024 Edició de rècord

Barcelona Wine Week frega els mil expositors

BWW 2024

Del 5 al 7 de febrer BWW quarta edició amb xifres rècord i cita ineludible per al sector

BWW connectarà 952 cellers amb més de 650 grans compradors i importadors de països clau per a l’exportació de vi espanyol

Barcelona, 01/02/2024
BWW 2024 reunirà cellers de 73 D.O.’s i altres segells de qualitat de tot Espanya, que exhibiran els seus millors vins i establiran contactes comercials amb els més de 20.000 visitants professionals previstos.

Per a Celine Pérez, directora de BWW, “l’altíssima demanda per exposar al saló i l’èxit del programa d’atracció de compradors clau confirmen BWW com a esdeveniment únic a Espanya per a la dinamització i la internacionalització del vi espanyol. Aquest èxit ens obliga a créixer, però sempre mantenint la nostra aposta per un esdeveniment premium focalitzat a generar negoci de manera efectiva.”

Entre les empreses participants destaquen grans noms com Matarromera, Pago de los Capellanes, Protos, Marqués del Atrio, Hammeken Cellars, Lan, La Rioja Alta, Araex, Juvé & Camps, Vicente Gandía, Freixenet o Vallformosa, així com centenars de mitjans i petits cellers agrupats en més de 70 Denominacions d’Origen i altres segells de qualitat. Les que tindran més presència seran la DO Ribera del Duero, la DOCA Rioja i la DO Cava, però també n’hi haurà moltes altres com Priorat, Bierzo, Alacant, Mallorca, Jumilla, Cigales, Rías Baixas, Arlanza o Navarra.

El saló estarà estructurat en tres grans àrees.

La més gran serà BWW Lands, amb els cellers organitzats per D.O.s i altres segells de qualitat. El seguiran BWW Brands i BWW Complements&Tech, amb algunes de les marques més reconegudes del mercat, i BWW Collectives i BWW Impulse, amb petits projectes i microcellers.

70 tasts i ponències sobre el vi que ve

BWW comptarà amb més de 160 experts, Masters of Wine, sommeliers, crítics i destacats elaboradors que analitzaran els grans reptes i macrotendències del sector i oferiran tasts únics. En aquesta edició, l’eix temàtic central aprofundirà en la tendència a utilitzar recipients singulars per elaborar el vi, des de gerres a antics cups de pedra. Destaquen ponents com el Màster of Wine Fernando Mora (D.O. Aragó); els elaboradors Dominik Huber i Sara Pérez (D.O.Ca Priorat); Almudena Alberca, primera i única dona espanyola amb el títol de Master of Wine; o els tres darrers guanyadors del concurs Millor Sommelier d’Espanya, reunits en un tast inèdit.

La diversitat de materials per a la criança també serà protagonista a l’espai Wine Tasting Journey by #alimentosdespaña, on es podran degustar 70 vins elaborats i envellits en recipients singulars.
Altres sessions destacades seran les de Peter Richards, Màster of Wine i un dels més reconeguts comunicadors del vi del Regne Unit; Beth Willard, de la revista Decanter; el crític Tim Atkin, amb el primer informe sobre els millors vins elaborats a Catalunya; o el tast que dirigirà el sommelier i periodista de La Vanguardia Ramon Francàs: “Els 10 magnífics de la D.O. Ribera del Duero’, que recorrerà els millors vins de cellers com Pago de los Capellanes, Vega Sicilia, Pago de Carraovejas o Aalto.

Per part seva, l’espai BWWHub oferirà sessions sobre sostenibilitat, tendències, internacionalització i digitalització. Hi destaquen les dedicades a l’adaptació al canvi climàtic; a l’aplicació de la Intel·ligència Artificial; a l’auge del consum de vi sense alcohol; a l’exportació als Estats Units o a l’excel·lència com a motor de posicionament internacional, amb la participació de l’ICEX Espanya Exportació i Inversions.

Els assistents al saló també podran gaudir dels millors platets maridats a la zona #BWWGastronomy, amb les propostes de Casa de Tapes Cañota, Tangana i Hermanos Vinagre.

La passió pel vi envaeix Barcelona

Amb motiu de la celebració del saló Barcelona acollirà diverses propostes arreu del món del vi. Del 2 al 7 de febrer, el projecte BWW Likes The City! convertirà Barcelona en capital del vi, associant-se amb establiments de restauració, hotels i altres locals de la ciutat. Més de 20 restaurants, bars i enoteques oferiran menús especials i tapes maridades. Entre ells, Citrus, La Venta, Nectari, Topik, La Bassa, Via Veneto, Bolero Bar o ABaC. Però les experiències al voltant del vi també envairan una desena d’espais culturals, com ara la Llibreria Ona, el Macba o el Reial Cercle Artístic.

A més, aquest any BWW Likes The City estrena Hotel Wine Fest, organitzat juntament amb Gourmeet. Es tracta de tres rutes per hotels emblemàtics de la ciutat on es podrà gaudir de tasts i maridatges especials
. Les protagonitzaran els vins de la D.O. Penedès, els de les D.O.s murcianes (Bullas, Jumilla i Yecla) i els de la D.O. Cava. Entre els hotels participants, hi ha el Majestic, el Claris, el Palace, o el Cotton House. Tots ells competiran per aconseguir el Premi al Millor Maridatge de l’Hotel Wine Fest.

Saber-ne més?
https://www.barcelonawineweek.com/


CENTRATS EN L’EXPORTACIÓ

Més oportunitats de negoci internacional
En la propera edició Barcelona Wine Week preveu generar més negoci que mai i per això, amb la col·laboració d’ICEX Espanya, preveu convidar 650 grans compradors internacionals -un 8% més que el 2023- de mercats clau per a l’exportació de vi espanyol com Estats Units, Alemanya, Canadà, Països Baixos, Xina, Regne Unit, Bèlgica, Mèxic o Japó.

A més, l’organització treballa per augmentar la demanda interna, per la qual cosa també comptarà amb diversos programes d’invitació de compradors clau i distribuïdors a nivell nacional. BWW posarà a disposició de tots ells una plataforma en línia amb la qual es preveu agendar més de 11.400 reunions de negocis amb cellers expositors.

El 2023, BWW va reunir 20.000 visitants professionals, dels quals un 20% van ser internacionals, procedents de més de 80 països.

Tinajas, àmfores, bótes i cups
L´ampli programa d´activitats de BWW 2024 tornarà a comptar amb experts, crítics, Masters of Wine, sommeliers i destacats elaboradors del panorama vitivinícola actual. S’analitzaran grans reptes i macrotendències i, en aquesta edició, l’eix temàtic central abordarà la varietat de recipients per a l’elaboració i la criança del vi, des dels que estan en vies de recuperació fins als més innovadors. Experts i elaboradors aprofundiran en la tendència de la indústria d’utilitzar recipients singulars, nous o recuperats, que permeten que el vi s’expressi amb més llibertat i puresa.
Aquesta diversitat de materials i la seva influència en el vi també es podrà apreciar a l’espai Wine Tasting Journey – Soils of Spain by #alimentosdespaña, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, que oferirà un tast autoguiat amb vins elaborats o envellits en recipients singulars .

Els reptes del sector, a debat
El programa d’activitats de BWW 2024 tornarà a comptar amb experts, crítics, Masters of Wine, sommeliers i elaboradors destacats del panorama vitivinícola actual. A més d’incloure-hi tasts inèdits i una extensa barra de vins, les activitats del saló abordaran grans reptes i macrotendències del sector. Entre d’altres, la innovació, la internacionalització, la sostenibilitat i el creixement de l’enogastroturisme.

Barcelona Wine Week 2024

BWW compta amb una Comissió Organitzadora que representa la pràctica totalitat del sector a Espanya. Presidida per Javier Pagés, també president de la DO Cava, està composta per José Miguel Herrero, director general d’Indústria Alimentària del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA); María Naranjo, directora d’Aliments, Vins i Gastronomia de l’ICEX Espanya Exportació i Inversions; José Luis Benítez, director general de la Federació Espanyola del Vi (FEV); Valentí Roqueta, president de l’Associació Vinícola Catalana (AVC); i David Palacios, president de la Conferència Espanyola de Consells Reguladors Vitivinícoles CECRV; entre altres personalitats destacades de l’àmbit institucional i empresarial.