Màster Erasmus Mundus en innovació en Enoturisme

la UE renova el Wintour incorporant la transformació sostenible i digital en l’enoturisme

La UE renova El Màster Internacional en Innovacions i Transicions en Enoturisme

Fins a 76 estudiants d’arreu del món podran estudiar amb beques que cobreixen totes les despeses en les properes quatre edicions


Redacció/Barcelona, 27 d’octubre 2023.
El Màster Internacional en Innovacions i Transicions en Enoturisme (fins ara Màster Internacional en Innovació en Enoturisme), Wintour, ha estat renovat per l’Agència Executiva d’Educació i Cultura de la Unió Europea per quatre edicions més. Es tracta d’un màster coordinat per la Universitat Rovira i Vigili en col·laboració amb les universitats de Bordeus (França) i Porto (Portugal), cadascuna de les quals imparteix una part d’aquests estudis que formen professionals de la indústria de l’enoturisme i el vi.

La renovació aporta més de 4,48 milions d’euros per al desenvolupament de quatre edicions més, i permetrà concedir dinou beques per curs als estudiants seleccionats. Així, un total de 76 persones fins al curs 2028-29 tindran una beca que cobreix la matrícula dels dos cursos de durada del màster i a més a més disposaran d’un ingrés fix de 1.400 euros al mes per a les despeses de viatge i manutenció a Tarragona, Bordeus i Porto. Cada edició també comptarà amb set places disponibles per a estudiants que s’autofinancïin els estudis o tinguin ajuts d’altres organismes.

Els continguts del màster s’han actualitzat amb aspectes clau per al desenvolupament del sector: es mantenen els mòduls d’enoturisme i màrqueting, patrimoni i cultura del vi, elaboració de vi i les pràctiques, però s’han revisat per incorporar una dimensió més internacional i un enfocament cap a la sostenibilitat i la digitalització. A més a més, durant els quatre semestres de durada del màster, s’hi afegeix un complement transversal per reforçar les habilitats dels estudiants per al desenvolupament professional.
 

GRADUACIÓ DE LA SETENA PROMOCIÓ 2023
Rovira i Virgili Master en enoturisme

Aquest curs es graduarà la setena promoció d’estudiants des que va començar el màster Wintour el curs 2016-17. Des d’aleshores s’han titulat 149 estudiants de 44 nacionalitats. La demanda per cursar aquests estudis és elevada, d’unes 300 sol·licituds cada any, però poc més del 8% poden accedir-hi.