III Edició de la Jornada de Natura a Família Torres

experiència ornitològica a la vinya Mas la Plana

la III edició de la Jornada de Natura centrada en els ocells i la biodiversitat de la vinya a Família Torres

L’experiència ornitològica se celebrarà l’11 de novembre a la vinya Mas la Plana, al Penedès 

Vilafranca del Penedès, 27 doctubre 2023.
Família Torres celebra el proper dissabte, 11 de novembre, d’11 a 14 hores, la III edició de la Jornada de Natura centrada en els ocells i la biodiversitat de la vinya Mas La Plana, situada al cor del Penedès. Una experiència familiar guiada que combina natura, vins i gastronomia per gaudir d’un dia memorable en família o amb amics.  

L’experiència consisteix en un passeig per la vinya, acompanyat de l’ornitòleg Xavier Riera, de l’Institut Català d’Ornitologia, per observar les diferents espècies d’ocells que habiten a la zona durant aquesta època de l’any i descobrir-ne curiositats, com viuen, de què s’alimenten, com fan els seus nius i moltes altres anècdotes. 


Els visitants també coneixeran la història de Família Torres i el seu compromís amb la viticultura regenerativa. La jornada finalitzarà amb un tast de dos dels vins que el celler elabora al Penedès: l’emblemàtic Mas La Plana i el vi de varietats ancestrals recuperades Clos Ancestral Blanc. Per als més petits, s’organitzarà un taller infantil on aprendran a construir caixes niu i menjadores per a ocells amb materials naturals i reciclats. 

El restaurant El Celleret, ubicat a la mateixa finca Mas La Plana, ha creat per a l’ocasió el menú Natura, per a aquelles persones que desitgin finalitzar la seva visita amb una experiència gastronòmica basada en productes de temporada i de proximitat.

Saber-ne més?
www.torres.es

JORNADA DE NATURA A FAMÍLIA TORRES

Dia: Dissabte 11 de novembre
Hora: d’11h a 14h 
Preu: 34€ / nens (de 7 a 17 anys): 14€ 
Reserves aquí
*L’activitat es realitzarà en català i es recomana portar prismàtics.  
Dinar a El Celleret – menú “Natura”
Reserves aquí
Preu: 44€ (39€ si es contracta l’activitat)/ 16€ nens

Sobre Família Torres

Arrelada a la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa més de 150 anys. Cada generació ha transmès de pares a fills la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i aposta per la innovació. Avui dia, la cinquena generació es focalitza en l’elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques, la recuperació de varietats ancestrals i la viticultura regenerativa per adaptar-se al canvi climàtic. Des del 2008, la lluita contra l’emergència climàtica és un dels seus eixos d’actuació, mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO2.

Present històricament al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre, Família Torres compta també amb vinyes i cellers a les principals zones vinícoles espanyoles –Rioja, Ribera del Duero, Roda i Rías Baixas–, així com a Xile i Califòrnia. És membre de les Primum Familiae Vini, associació que integra dotze de les famílies centenàries elaboradores de vi més prestigioses d’Europa, i cofundadora d’International Wineries for Climate Action, que impulsa la descarbonització del sector global, i de l’Associació de Viticultura Regenerativa , que promou un canvi de paradigma a les vinyes per convertir-los en grans embornals de carboni.