Responsabilitat social “creant oportunitats”

La Fundació Mas Albornà reconeix el compromís social de Família Torres

Lliurament del primer guardó de la Fundació Mas Albornà a Família Torres

Aquest guardó distingeix l’empresa vinícola per ser una organització compromesa amb les persones del territori des de fa més de 45 anys

Redacció Barcelona, 10 de juliol de 2024.

La Fundació Mas Albornà ha fet el lliurament del seu primer guardó “EMPRESA QUE CREA OPORTUNITATS” al celler Família Torres, amb el qual reconeix públicament aquesta empresa vinícola per la llarga trajectòria de col·laboració, confiança i aposta per la fundació. Segons Joan Clotet, director general de l’entitat, “Comptar amb empreses com Família Torres fa que avui siguem més forts i tinguem més força per a construir plegats un territori més socialment just i responsable”.

El guardó l’ha recollit Mireia Torres, directora d’Innovació i coneixement del celler i presidenta de la Fundació Família Torres, en una trobada que ha tingut lloc al celler Waltraud, a Pacs del Penedès. Mireia Torres ha destacat que amb Mas Albornà hi ha hagut “una col·laboració continuada de més de 45 anys que ha anat més enllà de la d’un client-proveïdor convertint-se en una relació més propera, de partner de confiança i estratègic”.

El guardó ha estat elaborat en un dels tallers ocupacionals de la Fundació, amb la finalitat d’infondre l’ADN social de la Fundació fins a l’últim detall i crear un símbol que reconeix el compromís de les empreses que, conjuntament amb Mas Albornà, construeixen plegades un Penedès amb més compromís social.

Història d’una relació d’èxit

La relació entre la Fundació Mas Albornà i Família Torres va començar el Nadal de l’any 1978 quan van contractar els serveis de l’àrea de manipulats de la Fundació com a suport extraordinari per fer l’encaixat de les ampolles dels lots de Nadal. Un suport extraordinari que va acabar convertint-se en un suport extern recurrent i, amb el pas dels anys, en una història referent de col·laboració i compromís social al Penedès.

De les primeres feines d’encaixat d’ampolles, es va passar a realitzar altres tasques de continuïtat tant l’àrea de manipulats (etiquetatge, neteja d’ampolles, promocions…) com a d’altres, com per exemple suport a la cuina del restaurant o el premiat i reconegut projecte educatiu inclusiu “Viu la Vinya”.
Tota aquesta relació sostinguda en el temps va dur a una relació de client-proveïdor molt estable, ferma i basada en la confiança, fins al punt que es va signar el primer contracte de serveis externs que va tenir lloc a Catalunya, un servei que permet que un equip professional del nostre Centre Especial de Treball desenvolupi una activitat productiva a les instal·lacions de Família Torres, sota la supervisió d’un responsable que actua com a enllaç entre l’empresa i la fundació.

La relació entre Família Torres i Mas Albornà no només ha generat oportunitats laborals per a persones amb discapacitat, sinó que també ha contribuït a una inclusió social efectiva, amb quatre treballadors que han passat a formar part de l’equip de Torres de manera permanent. A la vegada, el compromís de Família Torres amb la inclusió ha estat un referent positiu i un impuls per a la contractació social al territori.

Família Torres ha demostrat una sensibilitat social destacada, confiant en les capacitats dels treballadors/es de Mas Albornà i donant suport continuat a la Fundació. La seva integració com a membres del patronat des de 2006 reflecteix aquest compromís profund amb la missió de la Fundació Mas Albornà, el territori i les persones.

Aquesta és, doncs, una història d’èxit que es defineix per una estreta i sincera col·laboració que, després de 46 anys, continua ben viva tot representant que el treball conjunt per fomentar la inclusió social i laboral genera un impacte positiu tant a nivell empresarial com social.

Fundació Privada Mas Albornà

La Fundació Mas Albornà és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat, trastorns mentals i en risc d’exclusió. Amb una trajectòria de més de 50 anys, treballa, des del Penedès i pel Penedès, per oferir oportunitats i millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu.

Saber-ne més?
https://masalborna.org/

Sobre Família Torres

Arrelada a la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa més de 150 anys. Cada generació ha transmès de pares a fills la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i aposta per la innovació. Avui dia, la cinquena generació es focalitza en l’elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques, la recuperació de varietats ancestrals i la viticultura regenerativa per adaptar-se al canvi climàtic. Des del 2008, la lluita contra l’emergència climàtica és un dels seus eixos d’actuació, mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO2.

Saber-ne més?
https://www.torres.es/ca