AT Roca Finca Els Gorgs

Escumós D.O Clàssic Penedès

ATRoca Finca Els Gorgs 2013


mereixedor dels premis a Millor Vi Escumós i Millor Vi de La Guia de Vins de Catalunya 2024.

Barcelona/Redacció, 24 de gener de 2024.

Un clàssic de parcel·la única i singular, que pren el nom de la vinya on neix, una vinya fresca de 80 anys en coplantació de Macabeu i Xarel·lo plantada sobre margues calcàries carbonatades.
Clàssic Penedès: Mètode Tradicional
Tipus: Brut Nature Gran Reserva
Criança: vi base criança de 7 mesos, 100 mesos en ampolla sobre mares
Anyada: 2013
Varietats: Macabeu i Xarel·lo en coplantació
Analítica
Alcohol:
12% Vol A.T.: 6.6 g/L pH: 3.04 Sucres: 0.3 g/L
Viticultura: Viticultura ecològica i regenerativa, seguint els principis de la viticultura tradicional mediterrània de secà.
Parcel·la els Gorgs:
Altitud: 223 metres
Superfície: 1,98 ha
Varietat: Macabeu i Xarel·lo
Edat: Vinya plantada l’any 1943
Tipus de sòl: Margues calcàries carbonatades
Municipi: Sant Sebastià dels Gorgs
Subzona: Costers d’Ordal
Orientació: Nord-oest

Nota de tast:
Color groc palla de mitjana intensitat amb reflexes d’or nou. La bombolla molt fina i d’evolució lenta, forma rosaris fins i una corona densa. Llàgrima abundant i de caiguda lenta.
A la primera impressió olfactiva és net i franc, intens i molt complex. En segona impressió destaca la fruita blanca sobre un fons complex i elegant de brioix i espècies, on destaquen les notes de vainilla, crema i notes fumades.
En boca és ampli, fresc i elegant d’acidesa equilibrada i fresca, molt mineral i harmònic, amb el carbònic fi.
Cremós i voluminós, en boca es fonen les aromes de fruita blanca amb les notes de pastisseria i torrats.
Post gust fresc llarg i persistent

PVP APROX. 35€
Punts: 94

ATROCA

ALLÀ ON L’ÀNIMA MADURA
De la mà d’Agustí Torelló Sibill i la seva família, el projecte d’AT Roca neix l’any 2012 amb la voluntat d’aconseguir la màxima expressió de l’entorn dels Costers d’Ordal.

La nostra raó de ser, doncs, neix d’un compromís arrelat amb el territori i la seva gent, ja que som viticultors i elaboradors però, per damunt de tot, som persones que entenen el vi com el llenguatge original del paisatge.

EL TERRER,
UN ELEMENT DEL COSMOS

Treballem convençuts que el cep és un element viu lligat als diferents elements del seu entorn.

Busquem l’harmonia entre planta i natura, per tal de captar les diferents expressions dels sòls calcaris de la zona tractant cada parcel·la de manera individualitzada i respectuosa amb els principis de la viticultura ecològica i regenerativa, mantenint els nostres sòls vius amb la gestió de les cobertes vegetals.

EL VALOR DE
PODER ESCOLLIR

Històricament, per via de l’herència, han estat les vinyes les que han triat els seus viticultors; en el nostre cas, en canvi, basant-nos en l’experiència i el coneixement del territori, hem estat nosaltres qui hem triat l’origen geogràfic dels nostres vins: Costers d’Ordal.

Des de la nostra finca de Sant Sebastià dels Gorgs, ubicada al centre d’aquesta vessant nord de la Serralada Litoral, treballem per tal d’enaltir la nostra aposta per una viticultura lligada íntimament al territori i al seu paisatge.

Saber-ne més?
ATRoca