Carles Andreu Cava Rosat Barrica 2018

Cava original per la tonalitat i el seu color rosat

El plaer en la seva degustació s’inicia amb la seva estètica. Els seus tons ens porten a un mon de tendresa i romanticisme.

Barcelona/Redacció, 7 de desembre de 2023.

DO Cava
Varietats
Trepat 100%

La fermentació es realitza a baixa temperatura en barriques noves de roure francés i el vi obtingut es deixa reposar amb les «mares» de la primera fermentació durant un període de tres mesos.Segona fermentació en ampolla a 14 ºC i criança amb les mares durant un mínim de 26 mesos.

Nota de Tast
De color rosat pàl·lid. Al nas conté aromes de fruites vermelles juntament amb notes de pastisseria i balsàmiques. A la boca és suau, estructurat i intens.

Maridatge
Arrossos de peix, canelons de marisc o d’aviram, peix al forn, caldereta, ibèrics. Acompanya molt bé pastisseria amb fruites.
Alcohol:12º
Serviu entre 10-12ºC.
PVP aprox. 21€
92 punts


Carles Andreu, tradició i qualitat

Des del segle XVIII la nostra família s’ha dedicat al cultiu de la vinya. Mantenim al nostre arxiu familiar, el document de compra del mas del Celdoni de Forès, de l’any 1781.
En l’actualitat la família és propietària d’unes vuitanta hectàrees de vinya a la Conca de Barberà, on principalment s’hi conreen les varietats tradicionals de la comarca (macabeu, parellada i trepat).
Les nostres vinyes es troben repartides entre els municipis de Pira, Forès, Sarral, Solivella, Barberà de la Conca i Montblanc.
L’any 1991, Carles Andreu, continuant la tradició familiar, va posar en marxa la cava que porta el seu nom. Es tractava d’una petita cava ubicada al poble de Pira i situada a la antiga casa pairal de cal Celdoni, aprofitant els cups on antigament es feia la fermentació del vins, respectant les voltes i les formes arquitectòniques de la casa, contruïda l’any 1796.

Saber-ne més
Carles Andreu