Alsina Sardà Vestigis Gran Cuvée 2016

Cava Gran Reserva molt gastronòmic

un cava gran reserva molt gastronòmic

Barcelona/Redacció, 5 de desembre de 2023.
Verema manual; elaborat amb un suau premsat amb obtenció del 50% de most flor, seguit de fermentació a baixa temperatura (15º) en dipòsit d’acer inoxidable i amb la segona fermentació en ampolla amb criança de 36-48 mesos.
Varietats
20% Macabeu, 20% Xarel·lo fermentat en bóta, 20% Parellada, 20% Chardonnay, 20% Pinot Noir

Nota de Tast
Destaquen les notes florals (jardí mediterrani) que de seguida adquireixen complexitat en unir-se a notes torrades.
La presència mineral (calcària) és notòria. En paladar descriu la lenta criança, amb una fragància que es torna elegant, i amb destacada cremositat. Bombolla fina i persistent. Un cava amb gran personalitat i identitat, que
descriu
molt bé el nostre ‘terroir”

Maridatge
És un escumós eminentment gastronòmic: acompanyarà molt bé aperitius d’ibèrics i xarcuteria selecta; peix al forn, canelons de marisc, canelons d’aviram i tòfona, formatges cremosos i pastisseria on hi predomini la xocolata negra.
Alcohol:11,5º
Serviu entre 8-10ºC.
PVP aprox. 30€
92 punts

Podeu comprar-lo aquí


Alsina Sardà, vins i caves de terrer

L’any 1982 la família s´inicia en el món dels vins i caves, elaborant les seves primeres ampolles a la petita cava familiar de Ca l’Avi (Subirats).
En tots aquests anys, han pogut aprofundir en el coneixement de la terra i el medi i així han pogut interrelacionar-se la natura i el seu treball.
Mantenir l’equilibri de l’ecosistema i desenvolupar un cultiu sostenible dóna com a resultat que la terra s’expressi en els seus fruits.
Els nostres vins i caves volen ser l’expressió d’aquelles característiques qualitatives que defineixen la nostra terra i el nostre clima.
La nostre experiència ens diu que per poder elaborar un vi característic, el raïm ha de disposar de temps i espai perquè físicament acompleixi el seu cicle natural.


Saber-ne més
Alsina Sardà