Nova anyada del “Llegat Familiar” de Llopart

156 mesos de criança

Heretat Llopart

Llopart Corpinnat

“Llegat Familiar”, escumós de llarga criança de Llopart

“Llegat Familiar”, l’escumós més especial de Llopart

Llopart treu al mercat la segona anyada de l’escumós de més llarga criança del celler, el Llegat Familiar 2008: un Corpinnat amb més de 13 anys d’envelliment, creat com a homenatge a Jacinta i Pere, els pares de l’actual generació al capdavant de la celler. Aquest vi, “de vocació eterna”, vol rendir tribut al “rigor, l’honradesa i constància amb què han preservat i transmès” la tradició familiar vinculada a la cura de la terra i l’elaboració de vi.
Subirats, 4 de juliol de 2022.
De l’anyada 2008 se’n va elaborar 937 ampolles, i el gener d’aquest any se n’han degollat 668, que són les que ara surten a la venda, en edició limitada i numerada. La collita del 2008 és fruit d’una climatologia contrastada amb l’anterior; va ser un any de temperatures suaus però marcat per les pluges a la primavera, que van nodrir les reserves hídriques del subsòl després de dos anys més secs.

Llegat Familiar té una criança superior als 156 mesos, i reposa després del degollament un mínim de 6 mesos més, en un subtil afinat que afavoreix la riquesa de matisos i textures adquirides al llarg d’aquests més de 13 anys. Llegat Familiar és fruit d’una sola vinya, la vinya del Paulino, plantada per Josep Llopart el 1935, al peu de la masia familiar que corona l’Heretat. Es tracta d’una vinya de Xarel·lo, la més vella de la finca, que rep el nom del masover que el va treballar entre els anys 50 i 70 del segle passat.

La primera anyada del llegat familiar, de la collita 2007, va sortir al mercat l’octubre del 2021, en una edició de 980 ampolles.
El celler ha dissenyat també una experiència al voltant del vi per tastar-lo en exclusiva en una visita privada

ENOTURISME

Un tast exclusiu a la vinya del Llegat Familiar
Alhora que surt a la venda aquesta nova anyada tan especial, des del celler han dissenyat una experiència per descobrir aquest vi escumós en exclusiva a la mateixa vinya d’on neix. “És una visita emotiva, única i delicada”, diuen des de l’equip d’enoturisme del celler, “pensada perquè els amants dels escumosos de llarg envelliment puguin sentir, com nosaltres, el significat d’aquest vi”. Es tracta d’una visita privada on s’obre una ampolla en exclusiva en un tast guiat i harmonitzat amb una selecció de gastronomia selecta.

Sobre Heretat Llopart

Llopart és un celler familiar històric situat a les muntanyes de Subirats. La família Llopart és una de les estirps amb més tradició vinícola al Penedès, que s’inicia al segle XIV segons documenta un pergamí en llatí del 1385. Les seves 102 hectàrees de vinyes de muntanya creixen en sòls miocènics de les muntanyes d’Ordal, a una alçada entre 240 i 420m sobre el nivell del mar.
Part de la finca, amb vinyes velles plantades fa gairebé 90 anys, es troba en una àrea inclosa al Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya (PEIN). El celler s’ha especialitzat en l’elaboració de vins escumosos, fent un èmfasi especial en les llargues criances i el Brut Nature, i compta també amb una línia de vins tranquils i most ecològic. Llopart és membre cofundador de Corpinnat, la marca col·lectiva que distingeix els grans escumosos elaborats al cor del Penedès, amb raïm autòctona, 100% ecològic, veremat a mà i vinificat a la propietat.