Nova anyada 2016 del Gran Reserva Vinya La Scala

De la mà de l’artista August Rosell, l’etiqueta ret homenatge a la primera vinya que van plantar Jean Leon i Jaume Rovira el 1963

Vinya La Scala

Nova anyada del Gran Reserva de Jean Leon, homenatge al vinyer de La Scala

Jean Leon presenta l’anyda 2016 del icònic Vinya La Scala Gran Reserva

Jean Leon llança al mercat l’anyada 2016 del seu vi més emblemàtic, Jean Leon Vinya L’Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva, que vesteix, aquesta vegada, l’obra d’August Rosell, un dels pintors més consolidats del Penedès.


Torrelavit, 2 de desembre de 2022.
August Rosell ha volgut immortalitzar la vella vinya de la qual neix aquest vi, la primera que van plantar Jean Leon i el seu enòleg Jaume Rovira el 1963 i amb què van començar a forjar la història d’aquest llegendari celler lligat al setè art.

La nova anyada del Gran Reserva de Jean Leon és un homenatge a la vinya La Scala, una petita parcel·la de 8 hectàrees al cor del Penedès, de sòls argilós-calcaris, anomenada així en referència al restaurant que regentava Jean Leon a Beverly Hills i al que acudien els actors i actrius més famosos del Hollywood en els seus anys daurats.

L´obra d´August Rosell mostra una expressió àgil i vibrant, sense grans detalls, però creant un ambient càlid. Aquí predomina el verd, en diferents tonalitats, que plasma una vegetació plena de vida, evocant una tarda de finals de primavera, sota un cel de tons grisos i rosats. De lluny, apareix la silueta inconfusible del celler Jean Leon envoltat del paisatge del Penedès, element fonamental de l’obra de l’artista.

Saber-ne més?
https://www.jeanleon.com/ca/

VINYA LA SCALA

Certificat com a ‘Vi de Finca’, Jean Leon Vinya La Scala és un vi ecològic de cabernet sauvignon de producció limitada que s’elabora únicament en aquells anys en què la collita és excepcional, com ho va ser el 2016, un any sec en general, amb temperatures normals i un cicle vegetatiu fred.
El vi ha envellit almenys 24 mesos en bótes de roure francès, amb una criança posterior en ampolla d’un mínim de 3 anys.
El resultat és un vi intens, fresc i elegant, que compta amb l’aval de guia de vins Proensa 2023, que li ha donat 97 punts, i del crític internacional James Suckling, amb 94 punts.


Fruit de la sensibilitat per l’expressió artística de Jean Leon, a finals dels anys setanta, Vinya La Scala va començar a plasmar l’art a les etiquetes d’algunes anyades especials, encara que no va ser fins a mitjans dels noranta quan es va convertir en una pràctica habitual per vestir aquest vi.

Artistes com Josep Maria Subirachs, Antoni Tàpies, Joan Hernández Pijuán, Waltraud Maczassek, Javier Mariscal o Josep Guinovart, entre d’altres, han col·laborat amb Jean Leon a través de les etiquetes d’aquest Gran Reserva, un símbol inqüestionable de la simbiosi entre el vi i l’art.
Jean Leon Vinya La Scala Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2016. PVP recomanat: 42,50 € (46,50 € amb estoig)

Sobre Jean Leon

Jean Leon és un petit celler del Penedès, fundat el 1963 pel càntabre Jean Leon (nascut com Ceferino Carrión), un visionari que va materialitzar els seus dos grans somnis: obrir el restaurant més luxós de Hollywood i elaborar un vi exclusiu per delectar la seva selecta clientela.
El celler, propietat de la Família Torres des del 1994 i dirigit des del 2010 per Mireia Torres, va ser el primer a elaborar un vi monovarietal de cabernet sauvignon a Espanya i a obtenir el reconeixement de ‘Vi de Finca’ al Penedès per a quatre dels seus vins , la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya. Amb 65 hectàrees de vinya en propietat, tots els seus vins estan certificats com a ecològics des de l’anyada 2012 i s’exporten a més de 40 països.