Llopart presenta el nou Leopardi en format Magnum

La família ha presentat la novetat a la fira Barcelona Wine Week 2023

Leopardi 2016 Magnum

Llopart Leopardi 2016 escumós Corpinnat de llarga criança

Llopart presenta el nou Leopardi Brut Nature collita 2016 Magnum

Aquest Corpinnat icònic del celler del Penedès surt en el nou format coincidint amb l’aniversari dels seus 40 anys  

Subirats, 7 de febrer de 2022 -.
Llopart va presentar ahir el nou Leopardi Brut Nature collita 2016 en format Magnum, disponible ara en edició limitada de 688 ampolles. Aquest Corpinnat icònic del celler del Penedès veu la llum en aquest nou format coincidint amb la celebració dels 40 anys de l’escumós. La família ha donat a conèixer la novetat a la fira Barcelona Wine Week, que ha tingut lloc aquesta setmana a Montjuïc. “És un dels nostres escumosos amb més història, tant pels anys que porta al mercat com pel que simbolitza, aquesta tradició de més de 600 anys de viticultura a la nostra família”, explica Josep Maria Llopart, membre de la vint-i-sisena generació de elaboradors de vi de la casa.

Nous formats a l’Enoteca Familiar
Leopardi Magnum és un Corpinnat Brut Nature, cupatge de les tres varietats autòctones Xarel·lo, Macabeu i Parellada, de cultiu ecològic i verema manual, amb una criança en ampolla superior als 60 mesos. “La màgnum és perfecta per a les llargues criances: en aquesta doble ampolla el vi aconsegueix expressar molts més matisos, i ofereix una evolució més pausada i perenne”, explica Pere Llopart, enòleg i viticultor del celler.

Llopart Leopardi Magnum neix de l’Enoteca Familiar de Llopart, ampolles reservades a la cava, en edició limitada, i que posen de manifest l’extraordinari potencial de guarda dels vins del celler. Llopart va treure al mercat una selecció d’algunes d’aquestes ampolles, afegides en guarda d’Ex·Vite, Original i Leopardi, que s’oferien en format Col·lecció Vertical.

En aquesta Enoteca Familiar es guarden anyades també de Llegat Familiar, el Corpinnat de més llarg envelliment de Llopart, així com d’altres escumosos que encara no han desvetllat.

Saber-ne més?
https://www.llopart.com/

Llopart Leopardi Magnum

40 anys d’història del Leopardi
El Llopart Leopardi va sortir al mercat per primera vegada el 1983, després d’una prolongada criança, i ja emergia, en aquell moment, com un dels escumosos de més envelliment: elegant i delicat. Deu el seu nom al primer avantpassat viticultor de la família, Bernardus Leopardi, documentat en un pergamí del 1385 que es conserva a l’arxiu dels Llopart.

Sobre Heretat Llopart

Llopart és un celler familiar històric situat a les muntanyes de Subirats. La família Llopart és una de les estirps amb més tradició vinícola al Penedès, que s’inicia al segle XIV segons documenta un pergamí en llatí del 1385. Les seves 102 hectàrees de vinyes de muntanya creixen en sòls miocènics de les muntanyes d’Ordal, a una alçada entre 240 i 420m sobre el nivell del mar.
Part de la finca, amb vinyes velles plantades fa gairebé 90 anys, es troba en una àrea inclosa al Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya (PEIN).
El celler s’ha especialitzat en l’elaboració de vins escumosos, fent un èmfasi especial en les llargues criances i el Brut Nature, i compta també amb una línia de vins tranquils i most ecològic. Llopart és membre cofundador de Corpinnat, la marca col·lectiva que distingeix els grans escumosos elaborats al cor del Penedès, amb raïm autòctona, 100% ecològic, veremat a mà i vinificat a la propietat.