Nadal RNG10 Brut Nature 2004

Vi escumós Corpinnat amb més de 10 anys de criança

Elaborat amb una selecció de les millors collites de xarel·lo en homenatge al fundador, Ramon Nadal Giró

Barcelona/Redacció, 6 de desembre de 2023.
Només les millors collites de xarel·lo es converteixen en RNG. I una part de les millors collites d’ RNG, després de reposar més de 10 anys a vint metres sota terra, es converteixen en RNG10.
Vi escumós Corpinnat. Verema: 2004. Nº ampolles 5.287.

Varietats
52% Xarel·lo | 32% Parellada | 16% Macabeu de collita pròpia

Nota de Tast
Color groc intens amb reflexos daurats. Bombolla molt fina i abundant. Aromes de fruita madura confitada amb tocs lleugerament florals. Fons de brioix amb fines notes anisades. Untuós, elegant, molt fresc i cremós.

Maridatge
Amb aquell plat on hi posaries un gran vi negre, posa-hi l’RNG10. Et sorprendrà!
Alcohol:12º
Serviu entre 8-10ºC.
Per gaudir de la màxima expressió d’aquest escumós destapeu l’ampolla i deixeu-la reposar deu minuts a la glaçonera
PVP aprox. 68€
93 punts

Podeu comprar-lo aquí


RNG10 Nadal, un homenatge al fundador
RNG10-Brut-Nature-2004-estoig (3)

L’empenta i visió de Ramon Nadal Giró ens ha guiat al llarg dels anys per mantenir el nivell de qualitat i exigència dels nostres escumosos i vins blancs. En honor seu va néixer l’RNG, l’escumós que li ret homenatge amb les seves inicials.

Viticultura ecològica i sostenible
Des de la fundació de Nadal, la viticultura i els processos d’elaboració sostenibles marquen el dia a dia de la finca. El respecte per la natura i la biodiversitat donen sentit a cada una de les nostres ampolles. Intervenim el mínim possible en el procés d’elaboració per respectar les aromes pròpies del fruit que ens dona la terra.
És per això que el raïm per als nostres escumosos i vins blancs és de producció ecològica. Fem una aposta clara per les pràctiques manuals, prioritzant el treball preventiu i no la lluita química. Per això no fem servir pesticides ni fertilitzants artificials i treballem cada dia per adaptar les nostres vinyes al canvi climàtic sense deixar de practicar una viticultura de secà, que és la que millor permet posar de relleu les característiques úniques de cada collita d’un mateix vi, marcades pel clima.
Aquesta filosofia de treballar la vinya i de cuidar el medi ambient en la nostra agricultura ens va valdre el certificat ecològic l’any 2018.

Del Xampany al Corpinnat
Els nostres avis el van veure néixer anomenant-lo xampany, els nostres pares en van dir cava i les noves generacions ja el coneixen com a corpinnat. Fidels a la filosofia de Ramon Nadal Giró, amb varietats autòctones i llargues criances en ampolla, el 2018 Nadal va ser un dels cellers fundadors de CORPINNAT.
Un segell de qualitat per als nostres vins escumosos que acredita el seu origen i un dels processos d’elaboració, tant a la vinya com al celler, més exigents del món. Alguns dels principis d’aquesta marca col·lectiva són el cultiu ecològic de les vinyes, verema manual, vinificació a la propietat, criança mínima de 18 mesos i compromís amb les varietats històriques.

Saber-ne més
Nadal