Gramona III Lustros Gran Reserva

Corpinnat Brut Nature 2015

Un procés d’elaboració 100% artesanal

Barcelona/Redacció, 6 de desembre de 2023.

Anyada 2015. Paratge Font de Jui Corpinnat. Criança més de 84 mesos en rima, amb tap de suro natural

Fem servir tap de suro natural, que afavoreix les llargues criances i el remogut i degollament s’efectuen manualment

Varietats
70 % xarel·lo, 30 % macabeu

Nota de Tast
Color de palla, net i brillant, amb reflexos daurats. Aromes intenses i expressives. (fruita de pinyol madura i fruita blanca, a més d’herbes mediterrànies com el llorer. Notes de criança (brioix, pa torrat). L’entrada en boca és poderosa, amb una gran estructura, textura cremosa. Té gran frescor i verticalitat, amb un final de boca ple de sensacions minerals.

Maridatge
Escumós gastronòmic: guisats, marmitako.
Alcohol:12º
Serviu entre 8-10ºC.
PVP aprox. 35€
95 puntsGramona, vins escumosos d’elegància i complexitat

El 2021 es va complir el primer segle de la família Gramona com a elaboradors d’escumosos i el 140è aniversari com a viticultors.
Avui, la història del nostre vi l’explica la personalitat de les generacions que encapçalen Jaume i Xavier Gramona i els seus fills Roc i Leonard. Junts treballen en un relleu generacional pausat i conscient, com han estat sempre a la casa.
A ells s’hi ha unit un equip d’entusiastes amants del vi, que aconsegueix amb molta il·lusió dur a terme la proposta de Gramona: transformar el fruit de la terra en el millor escumós possible, digne de ser a la taula de les grans bombolles del món.

Mètode tradicional
Processos artesanals

En el complex treball de preservar la frescor alhora que busquem llargs períodes de criança, a Gramona mantenim una sèrie de processos artesanals que ens permeten desafiar el temps a l’ampolla. Es tracta d’entendre i combinar les més experimentades tècniques del mètode tradicional amb els descobriments científics i avenços tecnològics que ens està proporcionant contínuament el món del vi.

Saber-ne més
Gramona