Cuscó Berga Gran Reserva Brut Nature 2013

el sabor de la viticultura ecològica

Cava de gama gourmet, agradable acompanyant dels nostres plats més selectes

Barcelona/Redacció, 8 de novembre de 2023.

Varietats de raïm:
Macabeu 30%, Xarel·lo 40%, Parellada 30%

Tipus d’elaboració:
Mètode tradicional: “ MÉTHODE CHAMPENOISE “ , fermentació en ampolla.
Es recullen les varietats per separat. El procés del celler s’inicia amb el desrapament del grans del raïm i a continuació es refreda a 8ºC per minimitzar l’oxidació. Tot seguit les baies passen a les premses on es sagna el most flor per escorriment natural que és un 55-60%. Es decanta a dipòsits i és refreda a 6ºC, deixant-lo en repòs durant 24 hores. El most net passa als dipòsits de fermentació que és realitza a 14- 15ºC durant tres setmanes.
Desprès dels tractaments d’acabat, filtració i estabilització, es realitza el cupatge amb els diferents percentatges, buscant normalment cada any un equilibri de grau i acidesa. Alhora d’embotellar provoquem la segona fermentació natural amb l’adició de llevats amb certificació de que No prové d’organisme genèticament modificat O.G.M., sucre ecològic de canya blanca i terres naturals.
La fermentació dura uns tres mesos a una temperatura de 10- 12ºC i després continua en rima durant quatre anys.

Analítica
Grau alcohòlic: 11.5%, PH: 3.17, Acidesa total: 4.05 g/l

Temperatura de consum:
Entre 8º i 10º C

Nota de tast:
Vista: bombolla fina, enèrgica i persistent.
Nas: aroma fresc i amb notes fruita tropical, silvestre, torrats, fruits secs, molt complex i net de nas.
Boca: presencia de carbònic, suau, notes de pastisseria, cremositat, acidesa equilibrada i un final llarg i aromàtic. Bombolla molt agradable.


Maridatge
És aconsellable per acompanyar peixos, marisc, carns blanques, amb postres no excessivament dolços macedònia, pastissos, crema catalana.

Premis
>>93 Punts Peñín

PVP 18€
Podeu comprar-lo aquí

Cava Cuscó Berga, viticultura ecològica i artesanal

Celler Cuscó Berga ubicat a les portes del Parc Natural del Garraf i únic Celler del Penedès construït  sobre roca calcària natural del Massís del Garraf.

Des de finals del segle XIX, la família Cuscó i Esteve practica la viticultura de forma artesanal elaborant els seus propis vins i caves. En l’actualitat, practica l’agricultura Ecològica a totes les seves finques.

La qualitat dels Vins i Caves del Penedès és un dels seus grans valors diferencials. Es tracta d’un reconeixement nacional i internacional a l’esforç personal i tecnològic del sector vitivinícola que s’ha guanyat a pols la credibilitat del consumidor.


Saber-ne més
Cuscó Berga, Caves i Vins