Cava Montargull Gran Reserva Criança amb suro

Edició limitada de 1.500 ampolles

la llarga criança, el remogut i degollat a mà li atorguen una personalitat especial

Barcelona/Redacció, 20 de novembre de 2023.

Cava gran reserva d’edició limitada de 1500 ampolles i de producció manual per el Mètode tradicional. Envellit amb tap de suro natural que aporta complexitat i un lleuger toc de tanins. Produït amb raïm propi seleccionat, el cava Montargull criança amb suro amb més de 48 mesos en el celler, és la màxima expressió de la bodega Miquel Pons. El fet de Rimar, aclarir i degollar a mà sense congelar el coll confereixen a cada ampolla de Montargull una personalitat única i irrepetible.

Edició limitada de 1500 ampolles procedent de les nostres vinyes mes velles en vas i collides a mà. Procés d’elaboració respectuós, criat en tap de suro, remenat i degollat al natural a mà. Elaboració a partir de les vinyes velles de la finca Lavern del celler , vinya en vas collida a mà en cultiu ecològic i viticultura de respecte.
Consumir en copa alta a 8-10ºC.

Envellit amb tap de suro natural que aporta complexitat i un lleuger toc de tanins. Brut Nature: No s’afegeix sucre al licor d’expedició en el degollament.

VARIETATS
45% Macabeu i 55% Xarel·lo
GRAU ALCOHÒLIC 11,5% vol.
COLLITA 2016
D.O. CAVA
PVP aprox: 25€

TAST
La bombolla es fina i cremosa degut a la seva llarga criança, i la criança amb tap de suro li proporciona unes característiques especials un lleuger toc de taní i una evolució mes elegant i pausada. D’aroma elegant es perceben el cafè, cacau, avellanes , fruita blanca. En boca la criança en suro manté el cava fresc i elegant, i ple de matisos on destaquen les suaus notes de fruita blanca madura, herba mediterrània, unes notes cítriques refrescants la brioxeria i l’avellana.
 
MARIDATGE.
És un acompanyant ideal per a tot el menjar gràcies a la seva personalitat marcada. Es marida excepcionalment bé amb carn i caça, peixos grassos, patés i viandes blanques cuinades o rostides.
Serviu entre 8 – 10 ºC
93 punts : excel·lent
Premis Decanter : 95 punts

Podeu comprar-lo AQUÍ

Miquel Pons

Miquel Pons: més de 250 anys transmetent de generació en generació la passió per la vinya i el vi

Miquel Pons és la marca que la nostra família, després de 250 anys i diverses generacions transmetent la tasca de la cura de les vinyes i elaborant vi, va començar a embotellar i comercialitzar. Des de l’antiga masia de Cal Montargull, nom de casa, ara al poble de la Granada del Penedès, on està situada la bodega, sempre a la zona de denominació d’origen Penedès i Cava.

L’explotació de la finca compta amb 60 hectàrees de vinya, de les quals 40 són pròpies i la resta d’arrendament. S’estenen des del sud de l’Arboç fins a l’extrem nord de Subirats; el que ens permet conrear en diferents característiques geogràfiques les diverses varietats de raïm. Les terres del Penedès sempre s’han caracteritzat per ser una de les millors zones productives per al cultiu de la vinya pels seus vents, riquesa en nutrients i la seva pluviositat privilegiada, això permet l’obtenció d’un raïm de qualitat excepcional.

Els caves i vins que comercialitzem es distingeixen per les marques Montargull, per el raïm varietals, Miquel Pons, per a la gamma més tradicional, Eulàlia de Pons per als més sofisticats paladars, i Arrelium per als vins més joves. Unius és la nostra marca d’oli d’oliva verge extra arbequina, tancant el cercle més representatiu dels productes mil·lenaris elaborats a la ribera Mediterrània, i que conformen així la nostra carta de productes.

Saber-ne més
cavamiquelpons.com