Cava Jujol de Vives Ambròs

Gran Reserva Brut Nature Jujol Barrica

Cava elaborat exclusivament amb Xarel·lo de la “Vinya del Fondo” i amb 4 anys de criança

Barcelona/Redacció, 9 de novembre de 2023.

Varietat de raïm:
100% Xarel·lo

Nota de tast:
Aprofitant l’essència de la terra, aquest Xarel·lo esdevé original i agosarat en el gust, de traç reposat i tranquil, però fidel a la pròpia terra i a les barriques de roure on, el most de raïm, es transforma en vi i confereix a aquest cava una marcada personalitat. Amb aromes elegants de fina fusta, combinant les fruites blanques amb fruits secs, aromes balsàmics i especiats. En boca és cremós, suau i sedós; amb un atractiu record de la fusta barrejat amb la frescor de la fruita i un final de vainilla.

Maridatge
Com a aperitiu i a qualsevol hora. Acompanya perfectament el pernil ibèric, mariscs, peixos amb salsa, aus, fumats, carns blanques i vermelles, foie i formatges semi curats.

L’apunt enològic
Cava elaborat exclusivament amb Xarel·lo de la “Vinya del Fondo”, el qual el fem fermentar en barriques noves de roure francès on, durant quatre mesos, el mantenim sobre les fines mares arrodonint-lo amb lleugers “battonnages” per posteriorment embotellar-lo i que realitzi la seva segona fermentació i la llarga criança d’uns 4 anys en ampolla.

Premis
>>Gran Medalla d’Or 2021 Catavinum World Wine Comp.
>>Gran Medalla d’Or 2021 Concurs Vins i Escumosos Catalunya


PVP 42,50€
Pots comprar-lo aquí

Vives Ambrós, un cognom arrelat a la terra
Jujol Vives Ambròs

Vives Ambròs és un cognom amb un fort arrelament a Montferri i a la comarca de l’Alt Camp. En aquestes terres privilegiades per al cultiu de la vinya, la família Vives de Ca l’Ambròs troba les seves arrels cinc segles enrere.

El 1.969, en Lluis Vives va remodelar la bodega, excavant els cups de cairons que servirien per a la elaboració dels vins per a base cava. També va comprar la maquinària, ja en acer inoxidable, per al premsat del raïm. Apassionat per la viticultura i l’enologia transmeté al seu fill, l’Enric, l’art de conrear la vinya i elaborar vins. Aquest, llicenciat en Enologia, va començar de forma experimental a embotellar algunes ampolles de cava.

Finalment van trobar la seva ubicació definitiva en la bodega de Montferri, la qual, remodelaren a consciència i la convertiren en una cava.Iniciaren allà l’elaboració del cava Vives Ambròs l’any 1996. Gràcies a l’experiència obtinguda en bodegues exemplars de renom i a la influència de les generacions anteriors, van apostar per elaborar un cava d’alta qualitat, un cava artesanal de llargues criances i amb una clara aposta per una reduïda i acurada producció.


Saber-ne més
Cava Vives Ambròs