ATRoca Pedregar 2016

D.O Clàssic Penedès de viticultura ecològica

ATRoca Pedregar 2016, vi de paisatge


AT Roca Pedregar és un clàssic de parcel·la única i pren el nom de la vinya on neix, una vinya fresca de més de 35 anys de Garnatxa Negra plantada sobre margues calcàries.

Barcelona/Redacció, 10 de novembre de 2023.

La vinya del Pedregar, de poc més de 3 hectàrees i plantada l’any 1982, té un microclima fresc. L’orientació nord li permet exposar-se a la llum més tènue i subtil del matí protegint-la del sol tòrrid i càlid de tarda. La situació central de la Conca ofereix major gradient tèrmic permetent una maduració més lenta i equilibrada del raïm.
Clàssic Penedès: Mètode Tradicional
Tipus: Brut Nature Gran Reserva
Criança: Vi base amb criança de 7 mesos i mínim 60 mesos en ampolla sobre lies
Anyada: 2016
Varietats: 100% Garnatxa Negra
Analítica
Alcohol:
12% Vol A.T.: 6.6 g/L pH: 3.04 Sucres: 0.3 g/L
Viticultura: Viticultura ecològica i regenerativa, seguint els principis de la viticultura tradicional mediterrània de secà
Vinya Pedregar
– Altitud: 220 m
– Superfície: 3,2 has
– Varietat: Garnatxa Negra
– Edat: Vinya plantada l’any 1982
– Tipus de sòl: Margues calcàries
– Municipi: Can Mata
– Subzona: Costers de l’Anoia
– Orientació: Nord
La orografia i microclima ofereix un major gradient tèrmic que provoca una maduració més lenta i equilibrada.

Nota de tast:
D’aspecte net i brillant, presenta color “ull de perdiu”.
Bombolla molt fina, d’evolució lenta, amb formació de rosaris i corona densa.

Llàgrima abundant i de caiguda lenta.
Al nas és net i franc, intens i molt complex. En segona impressió destaquen les aromes de fruita de pinyol i cítrics sobre un fons de pastisseria.
En boca és estructurat i fresc, mineral i de bombolla fina ben integrada, ampli i cremós.


PVP APROX. 23€

ATROCA

ALLÀ ON L’ÀNIMA MADURA
De la mà d’Agustí Torelló Sibill i la seva família, el projecte d’AT Roca neix l’any 2012 amb la voluntat d’aconseguir la màxima expressió de l’entorn dels Costers d’Ordal.

La nostra raó de ser, doncs, neix d’un compromís arrelat amb el territori i la seva gent, ja que som viticultors i elaboradors però, per damunt de tot, som persones que entenen el vi com el llenguatge original del paisatge.

EL TERRER,
UN ELEMENT DEL COSMOS

Treballem convençuts que el cep és un element viu lligat als diferents elements del seu entorn.

Busquem l’harmonia entre planta i natura, per tal de captar les diferents expressions dels sòls calcaris de la zona tractant cada parcel·la de manera individualitzada i respectuosa amb els principis de la viticultura ecològica i regenerativa, mantenint els nostres sòls vius amb la gestió de les cobertes vegetals.

EL VALOR DE
PODER ESCOLLIR

Històricament, per via de l’herència, han estat les vinyes les que han triat els seus viticultors; en el nostre cas, en canvi, basant-nos en l’experiència i el coneixement del territori, hem estat nosaltres qui hem triat l’origen geogràfic dels nostres vins: Costers d’Ordal.

Des de la nostra finca de Sant Sebastià dels Gorgs, ubicada al centre d’aquesta vessant nord de la Serralada Litoral, treballem per tal d’enaltir la nostra aposta per una viticultura lligada íntimament al territori i al seu paisatge.