Celler Xavier Clua Il·lusió 2022

la garnatxa fresca i viva de la Terra alta

L’expressió fresca i viva de la garnatxa blanca

Barcelona/Redacció, 7 de desembre de 2023.


DO Terra Alta.
Vinyes Obac de La Cova
Monovarietal de garnatxa blanca, amb una petita criança de 4 mesos en dipòsit d’acer inoxidable amb mares fines, i amb remontats freqüents

Varietats
100% Garnatxa Blanca

Nota de Tast
Al nas aromes d’herba fresca, fruita blanca -préssec- i un punt de calidesa de llevat que recorda el pa calent. En boca té un bon equilibri entre la densitat, estructura i un punt d’acidesa; un final en el fons del paladar i als laterals de la llengua, fresc i agradablement àcid, que convida a una segona copa.

Maridatge
Carns i peix a la brasa , marisc, arrossos de peix, gambes a la planxa.
Alcohol:13,5º
Serviu entre 6-8ºC.
PVP aprox. 12€
91 punts

Podeu comprar-lo aquí.

Celler Xavier Clua: Identitat, Caràcter i Expressió del Terrer
Xavier Clua i Rosa

El Celler Xavier Clua es troba a Vilalba dels Arcs, a la comarca catalana de la Terra Alta, un territori de secà on el conreu de la vinya i la producció de vi té una tradició d’origen medieval.
Des de fa quatre generacions, el cognom Clua ha estat lligat al treball de la vinya i la producció de vi. La darrera generació, encapçalada per Xavier Clua, acumula l’experiència d’aquesta tradició vitivinícola amb la formació universitària que aporta la introducció de les noves tècniques i mètodes de treball de la vinya i la vinificació dels seus productes.
A poc a poc, els productes del Celler Xavier Clua es van fent un nom al món del vi i l’empresa familiar va creixent, incorporant nous valors al projecte com Rosa Domènech. Un creixement que exigeix la disposició d’unes noves instal·lacions, més àmplies i modernes, que esdevenen una realitat l’any 2006, amb la construcció d’un nou celler.


Saber-ne més
Celler Clua