Visendra, vinyes d’alçada

vins ecològics i respectuosos amb el medi

Gaudint de la nostra passió. Ens agrada crear vins, ecològics, vegans i respectuosos amb el medi ambient.


Les Pobles-Tarragona/Redacció, 18 dabril de 2024
L’Òscar i en David son dos germans de la família Sendra , viticultors arrelats de generacions a Les Pobles, a tocar de Santes Creus.
Allà, en alçada, és on hi creixen algunes de les millors parellades que aniran a formar part dels caves i vins de reconeguts cellers del Penedès. Enòleg i enginyer agrònom de formació, treballen per dignificar i donar valor a la feina de viticultor.

La vinya
Des les gairebé 100ha de vinya que conrea la família, la majoria es troben a la zona muntanyosa que conforma Les Pobles i Santes Creus, amb alguns trossos afegits a Vallmoll i Valls.
La sequera d’aquests darrers tres anys els ha impactat de ple, i l’anyada 2023, el raïm collit va caure un 60% del total d’una collita normal. La qualitat va ser molt bona però la caiguda en producció és impossible de compensar amb el preu de venda.
Les varietats que conreen són un retrat de l’evolució de la vinya catalana dels darrers 50 anys: parellada, chardonnay, macabeu, xarel·lo, garnatxa, syrah, merlot, moscatell, muscat de frontignac…

El celler
Al celler segueixen una evolució cap a una vinificació poc intervencionista, reduint els nivells de sulfits i començant a treballar amb llevats indígenes. Ara, estan cercant pel poble un lloc on poder aixecar-hi un nou celler més gran perquè l’actual ja se’ls fa petit per la feina de la bodega i per rebre les visites d’enoturisme de grups més nombrosos.


Saber-ne més?
https://bodeguesvisendra.com
https://www.instagram.com/bvisendra
Carrer Colón, 22, Les Pobles, Tarragona (Alt Camp)
David Sendra Anglès
Mòbil: +34 639 338 892
E-mail: info@bodeguesvisendra.com

Els vins del celler Visendra

Elaboren vins acollits a la denominació d’Origen Catalunya.
El fet d’escollir aquesta D.O. és perquè les vinyes són entre dues denominacions d’origen, La Penedès i la Tarragona. Des de la primera collita que elaboren vins ecològics, però no va ser fins al 2018 que van certificar els vins amb el CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica).


Un any anterior, el 2017, van fer un altre pas endavant per produir vins vegans, també certificats.
Elaboren vins blancs, negres, rosats i escumosos, en diferents formats: ampolles i bag in box.
En aquest moment, elaboren uns 40.000 litres de vi i embotellen unes 20.000 ampolles, això només és un 4% de la producció que tenen al camp. Poden créixer any rere any només comptant amb el raïm, el qual permet tenir un control des de l’inici fins al final del procés
>> Botiga Vins Visendra

T’obrim les portes el nostre món Visendra!
Visendra en cinc sentits, gaudeix d’un dia en família amb els teus i la nostra companyia, t’endinsem en la història, la cultura i una manera de saber fer, quina generació rere generació hem conservat.
Coneix el món Visendra, tocant i tastant els nostres vi, més que un vi una experiència amb qui més vols i una experiència amb tu mateix la cultura i l’entorn. Visendra una història jove i innovadora, enllaçada amb la tradició vitivinícola del seu territori.
Nens i nenes menors poden fer la visita, ja que està pensades per a tota la família.

OPCIONS
1 – Visita guiada al celler amb degustació
Visita guiada pel celler amb degustació de 3 vins i un vi escumós acompanyats de formatge i torrades.
Apte per a tots els públics Mínim 2 persones per poder fer la visita.
Durada: 1h 30 aprox.
Preus 14 € per persona adulta, nens consultar preu depèn de l’edat i l’activitat
Visites dissabtes i diumenges a les 11 del matí amb reserva prèvia Reserva!
Tel 639 338 892 confirmació de visita per whatsapp

2 – Visita guiada per les vinyes amb degustació
Visita guiada de les finques Visendra amb diferents parades on degustem els vins Degustació de 3 vins, en tres llocs diferents durant el recorregut
Apte per a tots els públics Portar calçat còmode (la visita és per terreny irregular i amb terra) Mínim 6 persones per poder fer la visita Durada: 2h 30 aprox. Preu: 20 € per persona adulta, nens consultar preu depèn de l’edat i l’activitat
Visites dissabtes i diumenges a les 11 del matí amb reserva prèvia Reserva!
Tel 639 338 892 confirmació de visita per whatsapp