Dasca Vives Celler

conreus amb agroecològia i biodinàmica

En Josep i l’Alba formen aquest celler familiar que fa de la vinya plena de vida el seu senyal d’identitat


Valls-Tarragona/Redacció, 23 dabril de 2024
Podríem dir que en Josep Dasca i l’Alba Vives es coneixen de tota la vida, de menuts a Valls i que el seu amor a aquesta terra de l’alt Camp ha anat creixent amb els anys.
Ell va estudiar enologia i ella enginyeria forestal. El 2008, en Josep agafa les terres de son pare i l’Alba s’hi apunta tot i que durant un temps ella encara va compaginar les 2 feines: enginyera forestal i la vinya.

Una vinya viva
Del 2008 al 2012 fan la conversió a viticultura ecològica però van més enllà i comencen a practicar una agricultura regenerativa, deixant cobertes vegetals i seguint pràctiques per apostar i equilibrar la vinya. Actualment, segueixen pràctiques de la biodinàmica i són membres destacats de l’Associació Terra Dinàmica. Apliquen compost d’una granja de vedells veïna i preparats biodinàmics als ceps i com a resultat augmenta la matèria orgànica, la retenció d’aigua de pluja al camp i la biodiversitat als camps. I als marges del torrent que travessa la finca, un parella de rucs van fent la seva feina de reduir l’exuberància del canyar per restaurar de manera natural el bosc de ribera.

Vins naturals
Per a l’alba l’hivern és crític en el sentit de fer aquestes cures biodinàmiques a la vinya adormida i preparar-la per al nou cicle. Al celler treballen amb els llevats indígenes de les pròpies vinyes, normalment fent peu de cup però tenen molt clar que l’essencial és la qualitat del raïm entrat: sa, collit a mà i entrat en caixes de 20 kg, desrapat i deixar que faci la fermentació espontània. L’aportació de sofre és mínima i només per curar-se en salut de pràctiques poc curoses en el transport i la distribució fins al consumidor final.

Saber-ne més?
https://www.dascavives.com/
https://www.instagram.com/dascavives/
Josep Dasca i Alba Vives
Adreça: Ctra de Valls a Nulles (Km 4)
Tel. 679 966 897

Activitats d’enoturisme a Dasca Vives

Tapes i Vins
Un diumenge al mes, normalment el segon diumenge, Dasca Vives fa una activitat enoturística molt viva i llaminera i que està tenint una acollida excel·lent
-visita guiada a les vinyes
-visita al celler
-dinar de platets ( encara que diguin tapes, són platets preparats per un restaurant de la comarca que treballa amb productes eco i de proximitat)
-copes dels seus vins
*Els platets a 5€ i les copes entre 2,5-3€, segons el vi!.
No ens ha d’estranyar que la iniciativa tingui una acollida excel·lent.

Altres opcions d’enoturisme són:
-Passeig a les vinyes + Visita al celler +tast de 2 vins: 7€/persona
-Passeig a les vinyes + Visita al celler + Tast de 3 vins amb degustació de productes de la finca i de la zona (degustació d’ametlles, avellanes, crema d’avellanes d’elaboració pròpia i formatges de km0).
Us convidem a passejar per les vinyes i descobrir el cultiu ecològic i biodinàmic que practiquem, entrar al celler per conèixer com elaborem els vins i finalment un tast de 3 vins acompanyat d’una degustació:12€/persona.

>>> Podeu consultar-ho al seu web