“L’Olivera”

“L’Olivera” projecta internacionalmente el Celler de Can Calopa adhiriéndose a la Asociación de Viñas Urbanas (UVA)

Can Calopa

Celler Can Calopa-L’Olivera

L’Olivera fa un pas més per consolidar el projecte productiu que impulsa al Parc Natural de la Serra de Collserola des del 2010 i s’adhereix a l’Associació de Vinyes Urbanes (UVA)

Can Calopa és el primer i únic celler de l’estat en formar parte de la UVABarcelona, 16 de febrer de 2023.

El vi de Barcelona guanya adeptes. L’Olivera fa un pas més per consolidar el projecte productiu que impulsa al Parc Natural de la Serra de Collserola des del 2010 i s’adhereix a l’Associació de Vinyes Urbanes (UVA). Aquesta entitat, fundada a Itàlia, té com a missió protegir el patrimoni rural, històric i natural que preservin diferents cellers urbans de tot el món. I aquest gener, l’UVA ha acceptat la incorporació de L’Olivera – Masia de Can Calopa com a nou membre i ja són 13 els cellers que integren l’associació, situats a ciutats tan diverses com Torí, París, Venècia, Siena, Nova York, Palerm, Salònica o Lió.

El setembre passat i en el marc de la celebració a Torí del Salone del Gust de SlowFood, L’Olivera va presentar el projecte que impulsa a la finca municipal de Can Calopa en una taula rodona sobre vinyes urbanes al costat de l’escriptora anglesa Carolyn Steele i, a més, va oferir un tast del vi Vinyes de Barcelona al públic assistent. Des de llavors, L’Olivera ha participat i difós el projecte en diversos actes i esdeveniments davant de la premsa especialitzada italiana així com davant de diversos professionals de l’enoturisme d’àmbit europeu.

Pel president de la Urban Vineyards Association, Luca Balbino, la incorporació de la ciutat de Barcelona a l’associació representa un gran valor afegit. “A més de la gran importància de la ciutat des del punt de vista cultural i artístic, la realitat de Can Calopa és una expressió única al panorama de la viticultura urbana”, i afegeix: “de seguida em va cridar l’atenció l’impacte d’aquest projecte des del punt de vista agrícola, però també, i sobretot, des del punt de vista social. Crec que la contribució de Can Calopa ajudarà l’associació a augmentar les relacions internacionals ia desenvolupar una nova visió innovadora d’agricultura social urbana”.

En la mateixa direcció, el responsable de producció de l’Olivera, Pau Moragas, apunta que aquesta col·laboració amb la UVA reforça els vincles internacionals de l’Olivera, d’una entitat oberta al món, i que contribuirà també a visibilitzar aquesta dimensió cultural del vi lligat a les grans ciutats.

Saber-ne més?
www.olivera.org

CAN CALOPA

Sumant-se a la UVA, L’Olivera pretén donar a conèixer internacionalment el seu projecte d’agricultura periurbana i, alhora, subratllar la importància de la cultura vitivinícola en la construcció de la identitat de Barcelona.
Des de l’associació, L’Olivera participarà en accions promocionals i comercials conjuntes amb l’objectiu de donar a conèixer els diversos cellers, la singularitat, els vins i l’aposta conjunta per l’enoturisme sostenible i la preservació del patrimoni natural i rural en el futur de les conurbacions metropolitanes del segle XXI.

Des del 2021, Can Calopa està immers en una fase de replantació de varietats autòctones que, juntament amb el bar de vins La Vinoteca de Can Calopa, les visites enoturístiques, el lloguer d’espais i les activitats pedagògiques i divulgatives de l’Aula de Can Calopa, deuen assegurar el futur productiu i econòmic del celler de Collserola.