Pazo das Bruxas millor vi de Rias Baixas a Mundus Vini

Pazo das Bruxas 2022, escollit ‘Best of Show Rías Baixas’ al concurs internacional Mundus Vini

Pazo Torre Penelas

Rias Baixas

Pazo das Bruxas 2022 de Torre Penelas, propietat de la Família Torres, ha estat reconegut com a ‘Best of Show Rías Baixas’ al prestigiós certamen internacional Mundus Vini, celebrat recentment a Alemanya, en què també ha obtingut medalla d’or.

És el primer albariño que va elaborar la Família Torres a Galícia13 de març 2023, Meaño, Galícia.
Segons els organitzadors del Concurs, aquest reconeixement s’atorga exclusivament a aquells vins que aconsegueixen la major puntuació en les categories respectives. De l’albariño Pazo das Bruxas 2022, el jurat ha valorat especialment la seva acidesa i aromes a fruits grocs i cítrics, amb notes minerals i florals, i l’ha qualificat d’harmoniós.

El reconeixement coincideix amb el desè aniversari d’aquest vi, el primer albariño de la Família Torres i amb què va iniciar la seva presència a Galícia. L’anyada premiada s’ha elaborat al nou celler batejat amb el nom de Torre Penelas, que la família cellerera va adquirir l’any passat i que gestiona l’enòleg Víctor Cortizo. Situat a Meaño, a la Vall de Salnés, aquest celler suposa la consolidació del projecte vitivinícola de la Família Torres en aquesta regió, que també compta amb el Pazo Torre Penelas, on elabora el seu albariño d’alta gamma Blanco Granito, i 12 hectàrees de vinya d’albariño en propietat, que s’ampliaran aquest any amb una nova plantació de 8 hectàrees.

EL CERTAMEN INTERNACIONAL MUNDUS VINI
El certamen The Grand International Wine Award Mundus Vini, organitzat pel grup editorial alemany Meininger Vertag, va celebrar la seva 32a edició a finals de febrer a Alemanya amb la participació de més de 7.500 vins, que van ser tastats a cegues i avaluats per un jurat professional integrat per 242 experts (enòlegs, productors i distribuïdors de vi, sommeliers i periodistes especialitzats) de 46 països. Meininger Verlag és responsable de prestigioses publicacions com Weinwirtschaft, Meininger Weinwelt i Meiningers Wine Business International.

Saber-ne més?
www.torres.es

https://www.torres.es/pazo-das-bruxas

PAZO DAS BRUXAS

SECRET REVELAt
Pazo Das Bruxas és un vi homenatge al folklore i la naturalesa de Galícia. Explica la llegenda que als pazos envoltats de boscos i vinyes, les bruxes gallegues conjuraven els esperits amb danses i encantaments. Així pujava la saba pels ceps, alimentant-los amb la seva energia, com els raïms d’albariño que donen vida a aquest vi.

A més d’estrenar celler, l’anyada 2022 es presenta en un nou format d’ampolla borgonyesa, que ha permès reduir el pes de l’ampolla un 28%, amb la consegüent reducció d’emissions de CO2 que això suposa, d’acord amb el compromís ambiental de la Família Torres.

La verema 2022 va ser una de les més primerenques que es recorda, amb un avenç de dotze dies respecte a l’any anterior. Després d’un hivern i primavera secs, l’estiu va ser calorós, cosa que va accelerar la maduració del raïm. Les pluges de principis de setembre van ajudar a recuperar rendiment al raïm ia regular tant el grau com l’acidesa. El resultat és un vi aromàticament intens i seductor i amb un ric i saborós pas per boca.

https://www.torres.es/pazo-das-bruxas

Sobre Torre Penelas

Família Torres va iniciar el seu projecte a Rías Baixas el 2012, amb la primera anyada de Pazo das Bruxas. Avui compta amb dos cellers i 12 hectàrees de vinya en propietat sota el lideratge de l’enòleg Víctor Cortizo.

El Pazo Torre Penelas, que data del segle XIV o XV i està ubicat al municipi de Portas (Pontevedra), a la Vall de Salnés, està focalitzat en l’elaboració de vins singulars en innovadors dipòsits ovoides de granit, que mostren l’expressió més honesta de la vinya emmurallada de sis hectàrees que forma part de la propietat. Aquí s’elabora Blanc Granit, el primer vi a ser vinificat i criat en granit. Torre Penelas és el nou celler de la Família Torres a Meaño, a poca distància del Pazo, que ha entrat en funcionament a la verema 2022 i on s’elabora Pazo das Bruxas.