Rendé Masdeu Vi de Fang 2020

vi negre ecològic DO Conca de Barberà

Un vi jove de diferents registres: tímid a l’inici amb aromes de tòfona i sotabosc que s’obriran cap a fruits vermells quan vagi agafant oxigen

Barcelona/Redacció, 8 de desembre de 2023.

DO Conca de Barberà.
Sòls: Argilo-calcaris i llicorella.
Verema manual, derrapat, maceració i fermentació tradicional en tina de roure francès i posterior criança a la mateixa tina durant 7 mesos.

Varietats
Garrut 90% Syrah 10%

Nota de Tast
Color grana intens.
En boca té una entrada amable i greixosa, que reprodueix la seva seqüència aromàtica acompanyada d’una estructura mitja i ben equilibrada que li dona una persistència interessant.


Maridatge
Ideal per canelons de rostit, carns a la brasa, caça menor.
Alcohol:13,5º
Serviu entre 16-18ºC.

PVP aprox. 13€
90 punts

Podeu comprar-lo aquí.

Rendé Masdeu, un celler familiar de vins ecològics de varietats autòctones

Una mirada al passat per entendre el futur
La història d’aquest celler comença al 1905 a l’Espluga de Francolí quan Josep M. Rendé i Ventosa, un reconegut tècnic agrònom català incentiva el cooperativisme a Catalunya.
Al 1994 agafen el relleu la Mariona Rendé amb el seu marit en Jordi Roig i el germà d’aquest, en Guillem Roig com a enòleg.
L’any 2019 amb la crescuda del riu Francolí, l’edifici del Celler va quedar arrassat.
A dins del celler però, la zona de criança dels vins va quedar plena de fang i això va protegir moltes ampolles de ser arrossegades fins al mar. D’aquí va néixer el Vi de Fang, un vi que representa la immensa força de la solidaritat de molta gent que van ajudar a recuperar les ampolles i el mateix celler.

Saber-ne més
Rendé Masdeu