Un festival d’impacte amb visió regenerativa
Raimat Arts Festival és una experiència artística multisensorial que transforma la comunitat a través de les arts
Tres dies de música, gastronomia, vi i art en una extraordinària celebració del paisatge, les persones, el propòsit, el llegat familiar i la passió per aquesta terra.
Raimat, Costers del Segre/Redacció Barcelona, 30 de setembre de 2023.
La 2a edició tindrà lloc del 6 al 8 d’octubre de 2023 a Catalunya, Lleida, a benefici de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, per ajudar a pal·liar la crisi hídrica i potenciar les persones i el territori. Reserva la teva entrada.
El Festival
Un festival que presenta un programa de música clàssica, amb l’actuació dels millors artistes, reconeguts internacionalment, en un cap de setmana de somni, dissenyat en col·laboració amb Festival Napa Valley i Pablo Sáinz-Villegas, el nostre director artístic i fundador de La Rioja Festival.
La Fundació
El propòsit del Raimat Arts Festival és donar a conèixer la Fundació Comunitària Raimat Lleida per potenciar els actius de Raimat i Lleida, fomentant la creació de valor per generar oportunitats i benestar per a tota la seva comunitat.
El 2023, els beneficis del festival aniran destinats a projectes de regeneració de l’aigua.
El RAF 2022 i la formació de tractoristes
El 2022, els beneficis del RAF (Raimat Arts Festival) van ser destinats a pal·liar la crisi agrícola amb la formació de tractoristes, en col·laboració amb John Deere i United Way.
I aquest 2023 s’han posat en marxa aquestes formacions, en col·laboració amb l’Escola Agrària de les Borges Blanques i Concessionaris Vicens, s’ha comptat amb joves en risc d’exclusió de la Fundació del Futbol Club Barcelona i de l’Obra Tutelar Agrària, als quals se’ls empodera amb un certificat de la Generalitat de Catalunya amb aquesta titulació.
L’impacte
En col·laboració amb la consultora BCorp Quiero i Circular Carbon s’ ha desenvolupat un model de gestió per minimitzar el seu impacte, fomentar la sostenibilitat, potenciant la biodiversitat i l’ecosistema del territori.
El 2022, els beneficis del RAF van ser destinats a pal·liar la crisi agrícola amb la formació de tractoristes, en col·laboració amb John Deere i United Way Espanya.
Saber-ne més?
https://www.fundacioraimatlleida.org
AGRICULTURA DE PRECISIÓ PER A NO PERDRE NI UNA GOTA D’AIGUA
La Fundació Comunitària Raimat Lleida neix el 2022 amb el propòsit de reforçar l’entorn de Raimat i Lleida, juntament amb empreses, entitats i persones, a través d’iniciatives i projectes innovadors que dinamitzin el territori d’una forma sostenible i resilient.
Eixos d’actuació:
La Fundació treballa 4 programes d’actuació en l’àmbit de l’Acció Social, la Innovació, la Cultura i la Biodiversitat i el Canvi Climàtic.
Acció social
En col·laboració amb United Way Spain, donem suport a col·lectius en risc d’exclusió social de Lleida. Ajudar a construir una comunitat forta i aconseguir un canvi positiu a través de l’activisme comunitari.
Biodiversitat i canvi climàtic
Protecció de la fauna i flora de Lleida. Programa de suport a la biodiversitat i canvi climàtic. Difusió i aplicació d’ Objectius de Desenvolupament Sostenible a través de l’ agricultura regenerativa.
Cultura
Programa de suport a la difusió de l’ art i la cultura, gastronomia, i tradicions de Lleida. Creació del Raimat Arts Festival, per abordar els desafiaments locals, visibilitzar l’art i cultura de la zona per impactar en la comunitat.
Innovació
Raimat LAB i LAB Joves: plataforma d’innovació i participació, que impulsa l ‘economia regenerativa. Genera i comparteix coneixement per a les empreses i els emprenedors locals amb un enfocament de triple impacte positiu: econòmic, social i ambiental.
Saber-ne més?
https://www.fundacioraimatlleida.org
Raimat, tradició 100% sostenible
La història de Raimat es remunta al 1914 quan Manel Raventós i Domènech, propietari de Codorníu, va adquirir unes terres àrides i infèrtils per convertir-les en el que avui és la finca més gran d’Europa en mans d’una mateixa família. Avui, en un entorn únic, amb aigua procedent del desglaç de les neus del Pirineu, s’erigeix el celler Raimat amb vinyes certificades com a sostenibles pel CCPI i en procés de conversió a ecològiques.
Raimat és avui el centre de recerca i desenvolupament vitivinícola líder al nostre país i un estendard de programes de sostenibilitat i medi ambient. Ofereix vins d´alta qualitat amb una personalitat única a partir de raïm procedent exclusivament de la seva pròpia finca sempre abanderats pel màxim respecte i conservació de l´entorn.
Raimat és un dels 15 cellers de Raventós Codorníu, l’empresa elaboradora de vins més antiga d’Espanya i creadora del cava. Per a la companyia, el desenvolupament sostenible és un factor clau en el seu model de negoci, prova d’això és el propòsit corporatiu de “Donar Valor a la Terra” i la visió de convertir-se en un referent mundial en sostenibilitat dins el sector. Raventós Codorníu està compromès amb un model centrat en el respecte a l’origen, on els 15 cellers del grup aposten per elaboracions cada cop més ecològiques, que garanteixen que el valor es regenera i que resideix a tota la cadena, des de la vinya fins a l’ampolla.