“Orujo Envejecido Fillaboa”, premi Millor Destil·lat 2022

Reconeixement de la Asociación Española de Periodistas y Escritores del Vino (AEPEV)

Orujo Envejecido Fillaboa

Bodega Fillaboa

Millors Espirituosos de Espanya 2022

L’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV) atorga a l’Orujo Envellit Fillaboa el premi al Millor Destil·lat d’Espanya 2022

Madrid, 11 de enero de 2023.
El prestigi i el reconeixement aconseguit per Bodega Fillaboa i les seves elaboracions se succeeixen sense parar. És un dels tres aiguardents i orujos que la marca elabora el que ara acapara les mirades.

L’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV) premia a la seva XIV edició de Millors Vins i Espirituosos d’Espanya 2022 l’Orujo Envellit Fillaboa a la categoria d’Espirituosos d’Orujo, Aguardientes de Raïm i Licores.

Saber-ne más?
https://bodegasfillaboa.com/

ORUJO ENVEJECIDO FILLABOA

Per a José Masaveu, director general de Cellers Masaveu, “aquest premi és una magnífica manera de començar aquest any 2023 i un increïble honor ja que és concedit per periodistes i escriptors experts a tastar moltíssims vins i destil·lats diferents”.
L’Orujo Envellit Fillaboa (I.G. Orujo de Galícia) es presenta des del passat any 2022 en una nova i estilitzada ampolla. Aquest aiguardent s’obté a partir de l’envelliment de l’Orujo Blanco.
Durant un mínim de set anys l’aiguardent envelleix en bótes de roure francès Limousine de 225L. ubicades al celler.

TAST
D’un color ambre, aquest destil·lat és net i brillant. Al nas desprèn aromes a vainilla, torrats i records de roure francès. Posseeix notes de pell de taronja, fruita seca i records a tofe. A la boca és complex, untuós i suau. Es recomana servir a una temperatura de 15-18º i té una guarda potencial de 20 anys.
Aquest orujo ha obtingut també la Medalla Gran Or a la Guia de Vins, Destil·lats i Cellers de Galícia 2022 i va ser guardonada en les Distincions Gallaècia, Aiguardents i Licores Tradicionals de Galícia 2022.

Bodega Fillaboa

Fillaboa és una finca històrica que ha estat indivisible al llarg dels segles sent una de les més grans, belles i antigues de Galícia i l’única que, per les seves característiques especials, pertany a Grans Pagaments d’Espanya. Després dels 1.600 metres del gruixut mur de pedra que protegeix la propietat, s’amaguen a més de les vinyes, el celler i una espectacular pau senyorial reconstruïda.

50 hectàrees de vinyes de raïm albariño plantades en ondulants vessants conformen la finca de Fillaboa que està situada a Salvaterra do Miño, a la frontera natural amb Portugal, al costat dels rius Tea i Miño, i que comprèn un total de 74 hectàrees repartides en 12 pagaments diferents. Els sòls rics i el clima atlàntic, amb suaus temperatures per la proximitat del mar, fan de Fillaboa un lloc privilegiat per al cultiu del raïm autòctona, la varietat albariño.