Marimar Estate La Masía al cim dels Chardonnay

Entre els vint millors chardonnays de l’any, segons The Drinks Business

La Masía de Marimar Estate

Entre los mejores Chardonnay internacionales

Entre els millors Chardonnay internacionals

La llista es confecciona a partir dels Global Chardonnay Masters 2022, que han atorgat medalla d’or a aquest vi de Marimar Estate


Vilafranca del Penedès, 19 de desembre 2022.
Marimar Estate La Masia Chardonnay 2020 figura al ‘Top 20 Chardonnays of 2022’ que ha elaborat la revista britànica The Drinks Business a partir de vins més ben valorats a The Global Chardonnay Masters 2022. Segons la publicació, que organitza el concurs internacional, aquests vint vins són els que més van destacar al certamen, que es va celebrar el passat mes de novembre a Londres i en què van participar més de 130 vins 100% chardonnay de 13 països.

En aquest concurs, l’anyada 2020 de Marimar Estate La Masia Chardonnay, el primer vi elaborat per Marimar Torres a Califòrnia fa més de trenta anys, ha obtingut medalla d’or a la categoria de vins amb criança amb un preu d’entre 30 i 50 lliures esterlines. El jurat, capitanejat per l’editor de The Drinks Business Patrick Schmitt, destaca la complexitat aromàtica de La Masia, amb “notes de mandarina, flor de llimona, pomes i peres sobre un suau fons de roure i cedre”. Ho considera un vi “de cos lleuger, amb una acidesa vigorosa i un estil lineal, resultant en un paladar realment atractiu que afegeix lligabosc a la barreja”.

Saber -ne més?
www.marimarestate.com

LA MASÍA CHARDONNAY

La Masia Chardonnay de Marimar Estate procedeix de Green Valley, la regió més freda i amb més boira del Russian River, un enclavament idoni per a la chardonnay gràcies a la proximitat de l’oceà Pacífic que és a només 15 quilòmetres. Les brises refrescants i boires nocturnes banyen les vinyes i infonen frescor i elegància als seus vins.
La vinya, anomenada Don Miguel en honor al patriarca de la família Torres, està plantada a l’estil europeu, amb un marc de plantació d’alta densitat que afavoreix l’equilibri i la concentració d’aromes al raïm. Pel que fa a l’elaboració, el vi fa la fermentació i la criança en bótes de roure francès. Després de la fermentació malolàctica, envelleix sobre les mares durant nou mesos abans de ser embotellat.

Sobre Marimar Estate Vineyards & Winery


Marimar Estate Vineyards & Winery, ubicat a Califòrnia, és el celler de Marimar Torres, membre de la quarta generació de Família Torres. El 1986 va iniciar la plantació de la vinya i el 1992 va construir el celler a l’estil d’una masia catalana. El gener de 2020, la seva filla Cristina es va unir al projecte vitivinícola com a responsable de vendes i màrqueting. Actualment, es cultiven 32 hectàrees repartides en dues vinyes properes a l’Oceà Pacífic, a les denominacions de Green Valley of Russian River Valley i West Sonoma Coast, batejats amb els noms Don Miguel i Doña Margarita en honor als seus pares. A Espanya, Marimar Estate comercialitza nou referències: els pinot noirs La Masia, Mas Cavalls i Cristina, el rosat Rosaleda, l’escumós Blanc de Noirs i els chardonnays Acer i La Masia, a més d’Albariño, el seu primer vi elaborat amb varietats espanyoles a terra americà, i Ull de Llebre.