Oriol Rossell Les Cerveres 2022

Vi blanc criança ecològic DO Penedès

L’essència del xarel·lo de vinya vella del Penedès

Barcelona/Redacció, 30 de novembre de 2023.

Varietat de raïm:
100% Xarel·lo
Monovarietal de xarel·lo provinent de la vinya vella de les Cerveres, de sòl calcari de textura franco-llimosa i plantada l’any 1974. La vinya té una producció molt baixa.
Alc. 13º
Criança: 6 mesos en bota de 500 l. i un mínim de 12 mesos en ampolla.

Nota de tast:
Aromes de fruita madura amb notes de vainilla, crema i torrats. En boca és ampli, dens, untuós i d’acidesa equilibrada amb un postgust llarg i agradable. Tria del raïm en taula de selecció.

Maridatge
Canelons d’aviram (capo, pularda) peix al forn, caldereta; arrossos amb carn.

PVP Aprox 20€
91 punts


Oriol Rossell, l’essència DO Penedès
ORIOL ROSSELL

A Oriol Rossell produïm vins i caves de finca. Utilitzem aquesta denominació perquè tot el raïm prové de vinyes pròpies i cadascuna d’elles té assignat una producte determinat dels diversos que elaborem a la propietat. La nostra aposta per la qualitat s’esdevé també pel compromís envers les practiques ecològiques.

Les nostres vinyes es troben al voltant de la masia i el celler; això permet un transport molt ràpid del raïm a les nostres instal·lacions.

EL XAREL·LO, LA NOSTRA VARIETAT MÉS SINGULAR.
És la varietat reina de cal Cassanyes. Establerta al Penedès des de fa centenars d’anys, a la nostra finca tenim vinyes velles, amb més de mig segle d’antigor, que produeixen aquest raïm. El xarel·lo sempre ha estat, a més, el predominant en els cupatges dels nostres caves. Actualment no n’elaborem cap que no contingui, com a mínim, el 50% del seu vi. La capacitat de criança, una acidesa òptima i la frescor que manté són les característiques principals que el fan imprescindible.


Saber-ne més
Oriol Rossell