Albet i Noya El Fanio 2021

vi blanc criança DO Penedès

El Fanio 2021 d’Albet i Noya,

un vi que respira l’entorn de garriga, de farigola, de romaní i de resina del pi que l’envolta

Redacció Barcelona , 30 de novembre del 2023.
Blanc DO Penedès. De la nostra vinya més alta, més vella (80 anys) i també més bonica neix El Fanio, un blanc complex, expressiu, 100 % xarel·lo, envellit en ous de ciment i botes d’acàcia.
8 mesos de criança sobre les seves mares utilitzant dipòsits de ciment porós de forma oval i botes d’acàcia
Varietats: 100% Xarel·lo. Alc.: 13º

Tast: Sorprèn la qualitat cremosa i l’elegància d’aquest xarel·lo de marcat caràcter floral amb tons de fruita fresca, flor de taronger i fonoll. En boca és untuós, amb acidesa fresca, confitats de tipus codonyat i final amb el toc de raça característic del xarel·lo.

Maridatge: canelons d’aviram (capó, pularda) peix al forn, caldereta; arrossos amb carn.
Serviu entre 8-10ºC
92 punts
PVP aprox. 16€

Saber-ne més ?
ALBET I NOYA

Albet i Noya

Viticultura ecològica de muntanya
Albet i Noya vam iniciar la nostra aventura en vins ecològics l’any 1978, essent el primer celler de l’Estat en fer una aposta per l’agricultura sostenible. Un compromís que hem mantingut ferm al llarg dels més de 40 anys d’història i que sempre ha anat molt més enllà de la viticultura.

Pioners en vinyes i vins ecològics
Albet i Noya, pioners en vins de cultiu ecològic des de 1978. Ningú ens va dir que seria fàcil; de fet, molts creien que era impossible, però amb ganes, amb constància, amb atreviment, amb un punt de bogeria, amb creativitat i amb respecte cap a tot allò que ens envolta hem arribat fins aquí. I no ens aturarem.
L’aventura continua…
Saber-ne més
ALBET I NOYA-HISTÒRIA