Jané Ventura Malvasia de Sitges

Vi blanc “La Riesling catalana” DO Penedès

“La Riesling catalana” DO Penedès

Barcelona/Redacció, 1 de desembre de 2023.
Varietats
100% Malvasia de Sitges
Originària de Grècia, la Malvasia de Sitges forma part d’un grup de Malvasies molt antigues, cultivades en llocs molt puntuals (Sitges, Canàries, Banyalbufar, Madeira, Calàbria, Sicilia, Sardenya, Croàcia) però força desconegudes.
Es considera varietat recuperada ja que en quedaven poques parcel·les plantades (2.5ha, Hospital St Joan Baptista, Sitges) i s’ha contribuït a plantar-ne i elaborar-ne.

Clima
La diversitat de parcel·les inclou mediterrani de costa, amb la suavitat marítima, i mediterrani d’interior, a peu de muntanya (450m), més fresc fet que afavoreix els aromes més purs i una maduració més lenta.

Elaboració
Per la verema 2018 hem fet un assemblatge de 1/3 part del vi fermentat amb barriques de roure francès seleccionades i 900L fermentats en tines d’acer inoxidable. La fermentació en bóta ha estat a baixa temperatura (18ºC) amb una criança amb les mares de 5 mesos amb bâtonnages setmanals.
Embotellat: Abril 2019.
Producció: 1587 ampolles 0´75cl i 73 Magnums.

Nota de Tast
Color groc llimona pàl·lid. Aroma de fruites d’os (préssec albercoc), notes exòtiques (mango) amb un fons fresc herba tallada. Embolcalla la boca però té una acidesa ben viva i un final llarg, persistent.

Maridatge
Carns blanques, arrossos, peixos grassos o cuinats al forn, formatges, cuina especiada, salses cremoses.
Serviu a 8-10º.
PVP aprox. 16€
92 punts


Jané Ventura, “el vi i la vinya com una manera de viure”

JANÉ VENTURA és un celler familiar amb tradició en el món del vi des de 1914, al Baix Penedès que va començar amb Josep Jané, avi de Benjamí Jané Ventura.
Actualment, Gerard Jané Úbeda, enòleg, és la quarta generació i responsable de l’elaboració dels actuals prestigiosos vins i caves de Jané Ventura.

La filosofia de JANÉ VENTURA a l’hora de crear els vins i caves, està inspirada en el respecte cap a l’entorn i la tradició, i el discurs del celler intenta englobar conceptes tan intangibles com la cultura, el paisatge i la creativitat, difícils de valorar però que són presents en l’ànima dels seus vins.

La bellesa i la rusticitat del paisatge penedesenc, el conreu i contacte amb aquesta terra i el llegat dels seus habitants ens donen l’energia i ens inspiren per elaborar els millors vins


Saber-ne més
Jané Ventura