Nit màgica amb art i vins al Château Jean Leon

Jean Leon marida els seus vins amb òpera i pintura en una nova edició del ViArt

Jean Leon

ViArt 2024

Art & Vi al Château Jean Leon

La setena edició serà el dissabte 10 de juny i culminarà amb un concert de la soprano Laura del Río i del pianista Josep Buforn

Per a la setena edició, que es reprèn després de tres anys de parada a causa de la pandèmia, el celler de Torrelavit proposa un original maridatge a tres bandes, combinant l’òpera, les obres pictòriques de Josep Guinovart i els vins de Jean Leon.

Torrelavit, 25 de maig de 2023.
Jean Leon celebra una nova edició del ViArt, la cita anual que marida el vi amb diferents disciplines artístiques, el proper dissabte, 10 de juny, a les 7 de la tarda. Per a la setena edició, que reprèn després de tres anys de parada a causa de la pandèmia, el celler de Torrelavit proposa un original maridatge a tres bandes, combinant l’òpera, les obres pictòriques de Josep Guinovart i els vins de Jean Leon.

El periodista, escriptor i divulgador operístic Marcel Gorgori, Maria Guinovart, filla de l’artista, i Mireia Torres, directora de Jean Leon, seran els encarregats de crear els nexes de connexió entre els diferents elements, explicant les històries, els simbolismes i les sensacions que evoquen. L’esdeveniment culminarà amb un concert a càrrec de la soprano lírica Laura del Río, acompanyada al piano per Josep Buforn.

A continuació, els assistents podran tastar les propostes gastronòmiques de dos restaurants especialitzats en el món del vi, el Celler d’en Bacus, de Torrelavit, i El Celleret, de Pacs del Penedès, que aniran de la mà dels quatre vins de finca qualificada de Jean Leon: el Chardonnay Vinya Gigi, el Merlot Vinya Palau i els Cabernet sauvignon Vinya Le Havre (reserva) i Vinya La Scala (gran reserva).

Aquesta setena edició del ViArt de Jean Leon es presenta com una cita ineludible per als amants del vi i de les arts, on els assistents podran gaudir d’una experiència única per als sentits en un entorn incomparable al cor del Penedès.

Château Jean Leon

ViArt 2023
Dissabte, 10 de juny de 2023
HORA: 19.00h – 00.00h
Celler Jean Leon (Château Leon S/N 08775 Ctra. Pla del Penedès. Torrelavit. Barcelona)
Preu: 85€/persona
INSCRIPCIONS: trucant al 93 817 76 90 o visitas@jeanleon.com.
Places limitades i amb reserva prèvia.

Sobre Jean Leon

Jean Leon és un petit celler del Penedès, fundat el 1963 pel càntabre Jean Leon (nascut com Ceferino Carrión), un visionari que va materialitzar els seus dos grans somnis: obrir el restaurant més luxós de Hollywood i elaborar un vi exclusiu per delectar la seva selecta clientela. El celler, propietat de la Família Torres des del 1994 i dirigit des del 2010 per Mireia Torres, va ser el primer a elaborar un vi monovarietal de cabernet sauvignon a Espanya ia obtenir el reconeixement de ‘Vi de Finca’ al Penedès per a quatre dels seus vins , la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya. Amb 65 hectàrees de vinya en propietat, tots els seus vins estan certificats com a orgànics des de l’anyada 2012 i s’exporten a més de 40 països. Al llarg dels anys, el celler ha anat incorporant avenços enològics i altres vins amb el mateix esperit artesanal i innovador del que va fer gala Jean Leon. És el cas de la gamma 3055, que inclou el primer vi elaborat amb petit verdot a la DO Penedès, com a part d’un cupatge amb merlot, la gamma Nativa, amb varietats autòctones com la xarel·lo, i la col·lecció efímera de vins experimentals , que inclourà aquest any un vi elaborat amb la varietat ancestral forcada. A més a més del compromís amb la innovació, avui la sostenibilitat i la lluita contra l’emergència climàtica són aspectes clau per a Jean Leon. A les vinyes, certificats com a ecològics des del 2012, aplica tècniques de viticultura regenerativa, no només per recuperar la fertilitat dels sòls i frenar l’erosió, sinó també com a mesura per capturar CO2 atmosfèric i reduir els efectes de l’escalfament global. També es duen a terme assajos de camp relacionats amb la reducció de fitosanitaris i altres reptes a què s’enfronta la viticultura actualment.

www.jeanleon.com

Saber.ne més de Jean Leon

Jean Leon CB-19

Jean Leon, vins 100% ecològics

Amb 65 hectàrees de vinya en propietat, tots els seus vins estan certificats com a orgànics des de l’anyada 2012 i s’exporten a més de 40 països.