Milmanda de Torres millor vi blanc de La Guía Semana Vinícola

és l’únic blanc de la Col·lecció Antologia Miguel Torres

Finca Milmanda

Milmanda és l’únic blanc de la Col·lecció Antologia Miguel Torres

Milmanda 2018 de Família Torres, millor vi blanc de la Guía de la Semana Vitivinícola 2022

La “Guía de la Semana Vitivinícola 2022” atorga 98/100 punts a aquest gran vi blanc de la Conca de Barberà


Vilafranca del Penedès, 21 de setembre de 2022.

Milmanda 2018 de Família Torres (DO Conca de Barberà) ha obtingut 98 punts a la Guia de Vins i Olis de la Setmana Vitivinícola 2022 i s’ha erigit com el millor vi blanc d’aquesta publicació, considerada una de les guies de vins de referència a Espanya. El reconeixement l’ha recollit Miguel A. Torres, president del celler familiar, a l’acte de presentació de la guia 2022 celebrat aquesta setmana a València.
En la seva 12a edició, la Guia de Vins i Olis de la Sevi, dirigida per Salvador Manjón, ha comptat amb la participació de 1.722 referències de 314 cellers i trulls. De Milmanda 2018, el jurat en destaca especialment la fragància i l’equilibri, amb bona tensió i un gran potencial d’envelliment.
Milmanda és l’únic vi blanc de la col·lecció Antología Miguel Torres, que aplega els cinc vins més emblemàtics de Familia Torres. Ho va idear Miguel A. Torres després d’adquirir, el 1975, el Castell de Milmanda i les seves terres, a prop del Monestir de Poblet. La Conca de Barberà li agradava “per les nits més fredes i els terres argilosos, idonis per a la varietat chardonnay”, va comentar Miguel A. Torres a l’esdeveniment. La vinya de 15 hectàrees es va plantar el 1980 i cinc anys més tard naixia la primera anyada d’aquest vi, que “va tenir, des dels inicis, molt bona acollida als mercats”, va afirmar el president del celler.

Saber-ne més?
www.torres.es

MILMANDA CHARDONNAY

MILMANDA, VI DE FINCA
La finca de Milmanda està flanquejada pels rius Sec i Francolí i protegida per la Serra de Prades, que imprimeix al clima cert caràcter continental. 2018 va ser una anyada fresca que va afavorir una maduració lenta i equilibrada del raïm. En la seva elaboració, s’utilitzen llevats autòctons de la pròpia vinya, que ha seleccionat l’equip d’Innovació i coneixement de Família Torres, dirigit per Mireia Torres, en el marc del projecte iniciat el 2013 per ressaltar la biodiversitat de la vinya i dotar els vins de més singularitat.
Milmanda 2018 també ha obtingut excel·lents puntuacions a les altres quatre guies vinícoles espanyoles de referència el 2022: 98 punts a la Guia Gourmet, 97 punts a Viure el vi, 95 punts a la guia Proensa i 94 punts a la guia Peñín. A nivell internacional, el crític americà James Suckling li va atorgar 95 punts i el va incloure al llistat dels 100 millors vins d’Espanya del 2021 (Top 100 Wines of Spain 2021).

Sobre Bodegas Familia Torres

Arrelada a la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa més de 150 anys. Cada generació ha transmès de pares a fills la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i aposta per la innovació. Avui dia, la cinquena generació es focalitza en l’elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques, la recuperació de varietats ancestrals i la viticultura regenerativa per adaptar-se al canvi climàtic. Des del 2008, la lluita contra l’emergència climàtica és un dels seus eixos d’actuació, mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO2.
Present històricament al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre, Família Torres compta també amb vinyes i cellers a les principals zones vinícoles espanyoles –Rioja, Ribera del Duero, Roda i Rías Baixas–, així com a Xile i Califòrnia. És membre de les Primum Familiae Vini, associació que integra dotze de les famílies centenàries elaboradores de vi més prestigioses d’Europa, i cofundadora d’International Wineries for Climate Action, que impulsa la descarbonització del sector, i de l’Associació de Viticultura Regenerativa, que promou un canvi de paradigma a les vinyes per convertir-les en grans embornals de carboni.