Mas Llunes Finca Butarós 2016

vi negre amb criança DOEmpordà

Escollit Millor vi de Catalunya en l’anyada 2014

Barcelona/Redacció, 8 de desembre de 2023.

DO Empordà. El FINCA BUTARÓS prové d’una vinya plantada a finals del segle XIX en terrenys pissarrosos al Paratge de Butarós, a l’extrem nord del terme de Garriguella en direcció a Vilamaniscle.

Varietats
Carinyena i Garnatxa Negra
Criança 12 mesos

Nota de Tast
Aroma complexa d’espècies i fruits negres, nou moscada, cafè,cacau, clau, regalèssia, torrats, prunes i lleugeres notes balsàmiques. En boca hi trobem molta fruita madura, és untuós, fi, ample i té un taní suau i agradable.

Maridatge
Ideal per carns vermelles, xai rostit, carns a la brasa, canelons de rostit, filet Wellington, llebre a la royale.

Alcohol:14,5º
Serviu entre 15-18ºC.

PVP aprox. 39€
92 punts

Mas llunes, un celler de tradició centenària a L’Empordà

Els nostres avantpassats ja treballaven les terres a Garriguella el 1389. Avui nosaltres seguim el somni que ells van començar.

Treballem amb varietats autòctones com la Garnatxa i la Carinyena i extremem les atencions a les nostres vinyes ja que el secret de la nostra qualitat està en cuidar la matèria prima.
A casa nostra acostumem a dir que d’unes vinyes extraordinàries surt un raïm extraordinari. I d’un raïm extraordinari surt un vi excepcional. Aquesta és la principal raó per la que només elaborem vins de vinyes pròpies, algunes amb més de cent anys d’antiguitat. Quan tens tresors com aquests no hi ha ningú millor que tu mateix per cuidar-los.
Seguint les normes de producció ecològica ens esforcem per obtenir vins amb personalitat i marcat caràcter empordanès i les 125.000 ampolles que elaborem anualment són el fruit d’aquesta manera d’entendre el vi.
Avancem cap el futur sense perdre de vista les nostres arrels perquè ens agradaria que si els nostres avantpassats ens poguessin veure es sentissin orgullosos de com fem les coses.

Saber-ne més
Mas Llunes