Marimar Estate crea el seu primer Godello 100% de California

Es el tercer vi de variedades espanyoles, un godello de la anyada 2021 del Russian River Valley.

Godello de Marimar Estate

El primer Godello de Torres a Russian River Valley

Primer monovarietal de Godello de Família Torres a California

Marimar Torres elabora un godello a California, el seu tercer vi de varietats espanyoles


Vilafranca del Penedès, 30 de gener de 2023
Marimar Estate, el celler californià de Marimar Torres, llança al mercat el seu tercer vi de varietats espanyoles, un godello 100% de l’anyada 2021 procedent del Russian River Valley. Després d’aventurar-se amb l’albariño fa més de deu anys i després amb l’ull de llebre, el 2017 Marimar va plantar aquesta altra varietat gallega, convençuda que s’adaptaria bé al clima plujós del Russian River Valley, similar al de la regió de Valdeorras, a Galícia, encara que força més fred.
“Amb el godello, va ser fàcil. Ja teníem l’experiència de l’albariño i vam tenir la sort de trobar-la a Califòrnia, així que vam plantar 1 acre (0,4 hectàrees) a la nostra vinya Don Miguel, a Russian River Valley, on vam conrear les altres varietats espanyoles. Ens està donant un vi excel·lent”, comenta la Marimar, quarta generació de la Família Torres.

La vinya, anomenada Don Miguel en honor al seu pare, està situada al Green Valley, la regió més freda i amb més boira del Russian River Valley, a 15 km de l’Oceà Pacífic. Els raïms es van collir a mà entre mitjans i finals de setembre. 2021 va ser un bon any meteorològicament parlant, amb precipitacions lleugerament per sota de la mitjana però amb temperatures idònies per a la maduració pausada del raïm.

Amb una producció de 4.416 ampolles, no només és el primer godello de Marimar Estate sinó també el seu primer vi elaborat en ous de formigó. Pràcticament la meitat del vi fermenta i es cria en aquest tipus de dipòsits –la resta ho fa en acer inoxidable– i això permet el desenvolupament d’aromes més complexes gràcies al contacte continu amb les mares. La forma ovoide fa que el vi es mogui més lliurement i les mares romanguin en suspensió mentre que el formigó afavoreix una microoxigenació que suavitza els tanins i dota el vi d’un bon equilibri.
Preu recomanat: 35€.
Pot adquirir-se a https://www.petitceller.com/

¿Saberne més?
www.marimarestate.com

MARIMAR ESTATE GODELLO

Marimar Estate Godello 2021 és un vi aromàtic, amb una refrescant mineralitat i una gran textura. Marida especialment bé amb marisc, salmó fumat, sushi i cuina asiàtica i, per descomptat, amb tapes. Amb aquest nou vi, ja són deu les referències que elabora Marimar Estate, celler certificat per la Califòrnia Sustainable Winegrowing Alliance.

Sobre Marimar Estate Vineyards & Winery

Marimar Estate Vineyards & Winery, ubicat a Califòrnia, és el celler de Marimar Torres, membre de la quarta generació de Família Torres. El 1986 va iniciar la plantació de la vinya i el 1992 va construir el celler a l’estil d’una masia catalana. El gener de 2020, la seva filla Cristina es va unir al projecte vitivinícola com a responsable de vendes i màrqueting. Actualment, es cultiven 32 hectàrees repartides en dues vinyes properes a l’Oceà Pacífic, a les denominacions de Green Valley of Russian River Valley i West Sonoma Coast, batejats amb els noms Don Miguel i Doña Margarita en honor als seus pares. A Espanya, Marimar Estate comercialitza nou referències: els pinot noirs La Masia, Mas Cavalls i Cristina, el rosat Rosaleda, l’escumós Blanc de Noirs i els chardonnays Acer i La Masia, a més d’Albariño, el seu primer vi elaborat amb varietats espanyoles a terra americà, i Ull de Llebre.

www.marimarestate.com