BWW 2023 bat rècords amb un gran salt qualitatiu en la tercera edició

Barcelona Wine Week es consolida com el gran referent dels vins de qualitat

Barcelona Wine Week

Barcelona Wine Week 2023

Salt de qualitat en expositors i visitants internacionals

L’esdeveniment ha generat grans oportunitats de negoci amb la visita de més de 20.000 professionals

La riquesa i varietat de sòls del país, la sostenibilitat i la potent aliança entre el vi i la gastronomia han estat les principals tendències i eixos temàtics de la tercera edició de Barcelona Wine Week (BWW), que tanca avui la tercera edició amb un gran èxit. de participació.

Barcelona, 9/02/2023
Més de 800 empreses expositors, 70 segells de prestigi representats, prop de 8.000 reunions de negocis entre expositors i compradors nacionals i internacionals, i al voltant de 50 activitats programades refermen el seu posicionament com a certamen líder del vi espanyol de qualitat.
Les 828 empreses expositores de Barcelona Wine Week -un 27% més que la passada edició el 2022-, procedents de tots els territoris productors de vi d’Espanya, han exhibit prop de mil referències noves al saló, que ha presentat una ocupació plena del palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona durant els tres dies de celebració.

L´esdeveniment ha generat grans oportunitats de negoci amb la visita de més de 20.000 professionals, un 20% procedents de 80 països, principalment europeus i nord-americans. Entre els assistents, més de 600 grans compradors internacionals convidats per l’organització, procedents de mercats estratègics per a l’exportació de vi espanyol com els EUA, Alemanya, el Regne Unit, el Brasil, el Japó o la Xina, que han participat al voltant de 8.000 reunions agendades entre les empreses i cellers participants.

L’organització de Barcelona Wine Week estima que l’impacte econòmic generat per la celebració del saló se situa al voltant dels 12 milions d’euros.
El president de Barcelona Wine Week, Javier Pagés, ha subratllat que “en aquesta edició el saló s’ha posicionat contundentment com a millor punt de trobada sectorial per a tots els professionals de la indústria del vi a Espanya. Una plataforma única de negocis i promoció per al sector, des d’on projectar internacionalment la qualitat, la varietat i la diversitat del vi espanyol”.

Per a J. Antoni Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, “aquesta edició ha batut rècords en tots els sentits, tant en participació d’empreses com en el suport i la confiança d’institucions, organismes i professionals del sector. Aquest èxit constata l’encert en la nostra aposta per impulsar un saló que representi i posi en valor la qualitat i la potència del vi espanyol per contribuir a la internacionalització de les seves empreses, i al coneixement i consum del mateix, tant al mercat nacional com internacional ”.

Una Fira Sostenible

Més de 185.000 copes de vino tastades
Durant la celebració de BWW s’han servit més de 185.000 copes de vi entre els tasts oferts pels expositors i els organitzats dins l’extens programa d’activitats. Màsters of Wine com Tim Atkin, Pedro Ballesteros, Norrel Robertson, Andreas Kuback i Alvaro Ribalta; el tastador del rànquing Parker, Luis Gutiérrez; sommeliers convertits en elaboradors o cellerers de renom han configurat el planter del programa de tasts, ponències, taules rodones i debats.

Una fira sostenible
BWW és pionera en matèria de sostenibilitat i zero waste. El 70% del mobiliari i estands del saló es reutilitza cada edició i la moqueta és ecològica.

En aquest sentit, com a part de la seva estratègia sostenible, BWW ha col·laborat amb Ecovidrio que ha recollit més de 21.000 ampolles durant la celebració del saló, el doble respecte a l’anterior edició, i amb l’Institut Català del Suro que ha reunit 4.500 taps de suro per al posterior reciclatge.

 

Barcelona Wine Week 2024

Organitzat per Fira Barcelona a través de la societat Alimentaria Exhibitions, BWW ha comptat amb el suport de la Federació Espanyola del Vi (FEV), el Ministeri d’Agricultura Pesca i Alimentació (MAPA) i ICEX Espanya Exportació i Inversions.
La propera edició de BWW se celebrarà del 5 al 7 de febrer de 2024, també al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.