La Fundació Família Torres fa públics els ajuts d’enguany

recolza set projectes d’ajut a la dona i a la infància

Fundació Família Torres

suport a projectes socials

Són projectes focalitzats en l’apoderament de la dona, la protecció de la infància i l’ajuda a col·lectius vulnerables

L’entitat col·labora aquest any amb Actua SCCL, Llogarets Infantils SOS, Autisme amb Futur, Fundació Port Aventura, Fundació Privada Ared, Horitzons Oberts i She Bistro


Vilafranca del Penedès, 25 de maig 2023.
La Fundació Família Torres, creada el 1986 per la tercera generació del celler familiar del Penedès, col·labora aquest any en set projectes socials de diferents ONG espanyoles. El patronat els ha seleccionat d’entre 64 projectes presentats per 60 entitats de tot el territori a la convocatòria d’ajudes per a aquest 2023. Són projectes focalitzats en l’apoderament de la dona, la protecció de la infància i l’ajuda a col·lectius vulnerables. A més, cadascun compta amb la implicació directa i personal d’un dels membres del patronat de la Fundació, que està compost per les dones de la quarta i cinquena generació de Família Torres i el president del celler, Miguel A. Torres .

Tres dels projectes escollits estan orientats a la infància.
El projecte Espai Familiar d Actua SCC, cooperativa d iniciativa social sense ànim de lucre, té com a objectiu donar suport psicològic a menors i familiars de tres Centres Residencials d Acció Educativa (CRAE) del Penedès. El projecte Dreams Village, de la Fundació Port Aventura, se centra a acollir nens, nenes i familiars que estan vivint un procés de tractament o recuperació de malalties greus, oferint-los allotjament durant una setmana al parc d’atraccions per gaudir de les instal·lacions. El tercer projecte és de Llogarets Infantils SOS, a través del qual recolza econòmicament un llogaret ubicat a Sant Feliu de Codines, que acull cada any, de manera temporal, 50 menors de 3 a 18 anys, fins que se’ls troba una família d’acollida o bé poden tornar amb les seves famílies.

Projectes orientats a la dona.
La Fundació també col·labora aquest any en tres projectes dajuda a dones en risc dexclusió social. Aquests són el programa d’acompanyament i d’orientació a la inserció de la Fundació Privada Ared a Barcelona, que ajuda 25 dones que han estat víctimes de violència de gènere i estan vivint en situació de pobresa i exclusió social; el projecte Igualando talentos de Horizontes Obiertos de Madrid, que proporciona ajuda a dones vulnerables per millorar la seva ocupabilitat mitjançant itineraris personalitzats de formació i professionalització, i finalment, el programa del restaurant amb propòsit She Bistro de Barcelona, que crea oportunitats per a dones supervivents de violència de gènere i joves amb discapacitat intel·lectual.

Altres iniciatives que rebran recolzament.
La Fundació Família Torres també col·labora aquest any amb l’associació Autisme amb Futur del Penedès, que ofereix recursos de vida independents a les persones amb TEA que comencen a fer la transició cap a la vida adulta. Més enllà d’aquests set projectes en què l’entitat col·labora durant tot l’any, també es destinen recursos puntuals a altres organitzacions d’ajuda humanitària.


Saber-ne més?
www.fundacionfamiliatorres.org

www.torres.es

Una iniciativa amb recorregut

Més de tres milions de euros en els darrers 10 anys
La Fundació Família Torres publica cada any al web una convocatòria d’ajuts per rebre propostes alineades amb els seus àmbits d’actuació: ajudar la infància; contribuir a millorar la salut de col·lectius vulnerables; afavorir l’apoderament de la dona; promoure la cultura i col·laborar econòmicament en desastres naturals. Després de la votació dels membres del patronat, la Fundació selecciona els projectes a què assigna una aportació anual perquè puguin dur-se a terme.

En els últims 10 anys, l’entitat ha donat més de tres milions d’euros a projectes socials, sent els centrats a ajudar la infància els que concentren els recursos més grans. Com a novetat, aquest any cada membre del patronat apadrina un dels projectes, implicant-s’hi personalment.

La Fundació Família Torres la va crear el 1986 Miguel Torres Carbó i la seva esposa Margarita Riera. Des de llavors ha col·laborat en més de 400 projectes de cooperació a 12 països, impulsats per organitzacions públiques i privades. L’entitat la presideix Mireia Torres, cinquena generació de Família Torres, des de fa cinc anys, després de prendre el relleu de la seva mare Waltraud Maczassek, que manté la seva implicació com a presidenta honorífica.

Més informació:
www.fundacionfamiliatorres.org

Sobre Família Torres

Arrelada a la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa més de 150 anys. Cada generació ha transmès de pares a fills la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i aposta per la innovació. Avui dia, la cinquena generació es focalitza en l’elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques, la recuperació de varietats ancestrals i la viticultura regenerativa per adaptar-se al canvi climàtic.
Des del 2008, la lluita contra l’emergència climàtica és un dels seus eixos d’actuació, mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO2.

Present històricament al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre, Família Torres compta també amb vinyes i cellers a les principals zones vinícoles espanyoles –Rioja, Ribera del Duero, Roda i Rías Baixas–, així com a Xile i Califòrnia. És membre de les Primum Familiae Vini, associació que integra dotze de les famílies centenàries elaboradores de vi més prestigioses d’Europa, i cofundadora d’International Wineries for Climate Action, que impulsa la descarbonització del sector global, i de l’Associació de Viticultura Regenerativa , que promou un canvi de paradigma a les vinyes per convertir-los en grans embornals de carboni.