Nou Txakoli criança en roure de un vinyer especial

Hiruzta presenta “Hirutza Parcela nº3 Barrel Aged”

Hirutza Parcela nº 3

Getariako Txakolina

Hiruzta Bodega, el celler de Txakoli d’Hondarribia, llança al mercat una edició limitada de 900 ampolles d’un txakoli que després del pas per bóta de 500 litres de roure francès, reflecteix la màxima expressió del potencial del raïm autòctona Hondarrabi Zuri

El nom del nou vi fa referència a aquesta parcel·la exclusiva dins la vinya que envolta el celler a Hondarribia, País Basc.

Hondarrabia, País Basc,16 de març de 2023.
NEIX HIRUZTA PARCELA Nº3 – BARREL AGED –UN TXAKOLI ÚNICO

Hiruzta Celler acaba de llançar al mercat un nou txakoli, HIRUZTA PARCEL·LA Nº3, BARREL AGED, un txakoli realment únic. Neix d’una parcel·la molt especial on el raïm autòctó Hondarrabi Zuri és el protagonista i de fet, el nom del nou vi fa referència a aquest terrer exclusiu dins la vinya que envolta el celler a Hondarribia, País Basc.

La Parcel·la Número 3, es troba en un lloc privilegiat, és la més antiga de la finca Hiruzta, orientada al sud té la màxima insolació. Una parcel·la única, de la qual la verema 2020 es va seleccionar el raïm Hondarrabi Zuri que millor havia madurat per elaborar una edició limitada de 900 ampolles d’aquest excepcional txakoli.

Hiruzta Bodega, el celler de Txakoli d’Hondarribia, llança al mercat una edició limitada de 900 ampolles d’un txakoli que després del pas per bóta de 500 litres de roure francès, reflecteix la màxima expressió del potencial del raïm autòctona Hondarrabi Zuri

El nom, ens diu Ana Lluch, responsable de màrqueting del celler “a més de fer al·lusió a la parcel·la, és un homenatge als tres membres de la família Rekalde: Asensio i els seus dos fills, Ángel i Txarli, creadors d’aquest projecte que avui ha esdevingut una de les revelacions del panorama vinícola nacional i internacional.” I afegeix “Estem davant d’un txakoli elaborat, com no podia ser altrament, 100% amb el raïm autòctona Hondarrabi Zuri”.

Aquest nou llançament reflecteix, no sols l’aposta per aquesta varietat autòctona Hondarrabi Zuri, sinó també el compromís d’Hiruzta per explorar i fomentar la cultura del vi en general i del txakoli, en particular, treballant en nous desenvolupaments que contribueixin a obrir mercat i ampliar la projecció del txakoli.
El celler ha apostat en aquest llançament per una acurada presentació, un disseny net i elegant per a aquesta edició limitada de 900 ampolles, totes numerades.

Saberne més?
www.hiruzta.com

HIRUTZA PARCELA nº 3

VINYER
La Parcela Número 3, es troba en un lloc privilegiat, és la més antiga de la finca Hiruzta, orientada al sud i té la màxima insolació. Una parcel·la única, de la qual la verema 2020 es va seleccionar el raïm Hondarrabi Zuri que millor havia madurat per elaborar una edició limitada de 900 ampolles d’aquest excepcional txakoli. Un txakoli que després de passar per bóta de roure francès, reflecteix la màxima expressió del potencial del raïm autòctona Hondarrabi Zuri i d’aquesta singular parcel·la. Sòl argilós procedents de margues calcàries, amb fragments de roca calcària cobert a la superfície de sorra que procedeix dels vessants de la muntanya Jaizkibel.
VARIETAT: 100% Hondarrabi Zuri.
COLLITA: 2020. Edició limitada 900 ampolles.
TIPUS: Txakoli blanc amb criança en bóta. DO Getariako Txakolina
Alcohol: 13%

VINIFICACIÓ
Va romandre 12 mesos amb les mares en una bóta de 500 litres de roure francès amb fons d’acàcia per respectar l’origen i les característiques de la varietat. Després del seu pas per bóta ha estat un mínim de 12 mesos a l’ampolla abans de sortir al mercat. S’ha embotellat sense cap clarificació ni estabilització.

ANYADA 2020
Una collita que es va avançar una setmana sobre les dates habituals. Any molt sec comparant amb els anteriors, però amb la pluja suficient i en els moments més necessaris, especialment després del verol, aconseguint així una bona maduració. La floració va ser bona i el raïm va quallar molt bé, gràcies a això comptem amb una collita 2020 amb un rendiment òptim i amb un raïm de gran qualitat.

NOTA DE TAST
Com a resultat d’aquest procés de criança, el vi mostra una gran complexitat aromàtica, apreciant-se moltes notes de fruita blanca com la poma, de cítrics com a aranja combinades amb notes especiades, balsàmiques i lleugerament fumades. Destaca el seu equilibri, untuositat i longitud a la boca. Un txakoli que tindrà una magnífica evolució a l’ampolla durant uns quants anys.

GASTRONOMIA
Per la seva complexitat i potència en boca és un vi que pot acompanyar tant plats de peix a la brasa com guisats de peix i també de carn no gaire condimentats. Excel·lent amb formatges curats.

Bodega Hirutza

Amb aquest nou llançament HIRUZTA BODEGA veu com les expectatives amb què va néixer aquest innovador projecte ja són més que una realitat. Cinc txakolis, dos escumosos, presència a més de 20 països i un celler de visita obligada per als amants del vi, la gastronomia i el turisme de qualitat.