Gran Final del Torres Brandy Zero Challenge a Barcelona

És la primera competició global de bars sostenibles

Torres Brandy Zero Challenge

Gran final a Barcelona

El certamen ratifica el compromís ambiental de Torres Brandy amb la promoció d’alternatives sostenibles a la cocteleria

Finalistes de set països competiran a la gran final que tindrà lloc el proper 30 de març a Barcelona, mostrant com gestionar un local amb el mínim impacte ambiental i creant l’eco-còctel més innovador

La gran final del Torres Brandy Zero Challenge ja té data! La primera competició global que premia el millor projecte de bar sostenible tindrà lloc aquest 30 de març a Barcelona amb presència dels set finalistes procedents d’Espanya, Itàlia, el Regne Unit, Finlàndia, Lituània, Canadà i Mèxic.

Amb aquesta iniciativa, Torres Brandy, la marca de brandis del Penedès (Barcelona) des del 1928, repta bar managers i bartenders de tot el món a presentar projectes de locals sostenibles amb l’objectiu de promoure un canvi de mentalitat en mixologia que anteposi el compromís ambiental. Torres Brandy Zero Challenge va néixer el 2020 i, encara que la seva execució inicial va haver de posposar-se per la pandèmia, professionals de diversos països van competir en fases eliminatòries a nivell nacional a principis del 2022, mostrant com gestionar un local amb el mínim impacte ambiental i creant el ressò -còctel més innovador.

La gran final reunirà els set guanyadors nacionals i se celebrarà aquest 30 de març a Barcelona, ciutat cosmopolita, sostenible i d’indescutible efervescència al camp de la mixologia. Al llarg del matí, els finalistes presentaran als jutges el seu projecte en una primera ronda, mentre que a la tarda mostraran la seva proposta d’ecocòctel. Després de la deliberació del jurat, s’anunciarà el guanyador, que rebrà una donació econòmica de 25.000 euros per dur a terme el projecte guanyador i 5.000 euros més per a la persona que l’ha presentat. D’aquesta manera, Torres Brandy ratifica el seu compromís amb la promoció d’alternatives sostenibles al món de la cocteleria.

Els jutges valoraran aquells projectes que prioritzin un impacte mediambiental baix mitjançant l’ús d’energies renovables, disseny respectuós amb l’entorn, innovació i responsabilitat social. El jurat estarà compost per Lucas Groglio, Beverage and Sustainability Consultant, fundador i director de Cocteleria Conscient; Maria Garcia de la Font, presidenta de l’Associació de Periodistes d’Informació Ambiental (APIA) i Christian Visalli, Torres Brandy Global Spirits Director.

Torres Brandy és (per quart any consecutiu), el brandi preferit pels bartenders segons l’informe de marques 2022 de la revista Drinks International, on encapçala les llistes ‘Best Selling Brands’ i ‘Top Trending Brands’, confeccionades a partir d’una enquesta un centenar de bars considerats els millors del món.
El certamen ratifica el compromís ambiental de Torres Brandy amb la promoció d’alternatives sostenibles a la cocteleria


Saber-ne més?
www.torres.es

ECO-CÓCTEL

Pel que fa a l’elaboració de l’ecocòctel, es prendrà en consideració l’ús d’ingredients locals i productes de temporada, la gestió dels residus, el sabor, la creativitat i la tècnica emprada. En aquesta ocasió, els jutges seran David Córdoba, Spirit Innovator & Rum Entrepreneur; Julie Reiner, propietària dels mítics Milady’s, Clover Club i Llegenda, i jutge a Netflix Drink Master’s, i Javier Reynoso, Torres Brandy Global Brand Ambassador.

En aquesta gran final del Torres Brandy Zero Challenge, Espanya està representada pel bartender Giacomo Giannotti, director i copropietari del prestigiós local barceloní Paradiso Cocktail Bar, elegit el millor bar del món el 2022 (The World’s Best Bars) amb un projecte que destaca per el seu enfocament integral i ambiciós basat en la reutilització de la matèria orgànica i la gestió dels residus que genera lestabliment.
Els altres finalistes són Sergio Martínez (Mèxic); Daniel Cronin (Canadà); Sampsa Tukia (Finlàndia); Brian Calleja (Regne Unit); Akvilė Bieliauskaitė (Lituània) i Livio Morena (Italia).

Sobre Juan Torres Masters Distillers

Juan Torres Master Distillers és la divisió dedicada a l’elaboració de destil·lats de Família Torres. Els seus orígens es remunten al 1928, quan Juan Torres Casals, segona generació, va començar a elaborar brandis antics criats en roure, suaus i aromàtics, a partir d?una selecció dels millors vins blancs del Penedès (Barcelona).
Avui, amb més de noranta anys d’experiència com a mestres destil·ladors, perfeccionant dia a dia l’art de la destil·lació, Juan Torres Master Distillers segueix buscant l’excel·lència a cadascun dels seus destil·lats i elabora amb delicadesa onze referències de brandi, pisco i orange liqueur sota les marques Torres Brandy, El Governador i Magdala. A tots ells, els dota de personalitat i elegància i troba a la cocteleria el seu aliat més gran per satisfer les demandes d’un nou consumidor que persegueix la singularitat i qualitat en els seus moments de gaudi compartit.