Dos concerts del Festival Ressons Penedès a Cellers Torres

El festival fusiona música, enoturisme i vins

Resson Penedès

En Torres Mas la Plana

El celler familiar acollirà a la seva finca Mas La Plana els concerts de Soleá Morente i Pol Batlle & Rita Payés els dies 29 i 30 d’abril

Família Torres complementa la proposta musical del festival amb una àmplia oferta enogastronòmica durant tot el cap de setmana

Vilafranca del Penedès, 23 de març 2023.
Família Torres participa a la primera edició de Ressons Penedès by Cruïlla i es converteix en un dels escenaris singulars d’aquest festival que fusiona música, enoturisme i vi els dies 28, 29 i 30 d’abril.
A més, el celler familiar complementa la proposta de concerts amb un ampli ventall d’experiències enogastronòmiques a peu de vinya durant tot el cap de setmana dins l’espai Village, creat especialment per a l’ocasió i ubicat a la mateixa finca Mas La Plana.

SOLEÁ MORENTE i POL BATLLE & RITA PAYÉS
El primer dels concerts a Família Torres tindrà lloc dissabte, 29 d’abril, a les 7 de la tarda. Ho oferirà Soleá Morente, filla del cantant Enrique Morente i germana d’Estrella Morente, una artista que combina el flamenc amb la música indie, pop, rock i la rumba i que interpretarà algun dels seus grans èxits com ‘Cosas Buenas’, ‘Bajo la llum Perfecta’ i ‘Aniria a dir-t’ho’, entre d’altres.

Diumenge, 30 d’abril, a les 6 de la tarda, serà el torn del duet format per Pol Batlle i Rita Payés, dos cantautors de jazz soul amb grans dots per a la interpretació i temes com ‘Salt Mortal’, produït amb el musico Juan Berbín, ‘Temps’ o ‘Imagina’.

Al llarg del cap de setmana, Familia Torres crearà l’espai Village molt a prop de l’escenari, un espai enogastronòmic amb el vi com a gran protagonista on poder gaudir, abans, durant i després de les actuacions, d’una àmplia selecció de propostes gastronòmiques i vins que el celler elabora al Penedès com a Vinyarets (blanc i negre), Clos Ancestral, Waltraud o Mas La Plana, entre d’altres.

A la zona de food trucks, els assistents podran acompanyar els vins de productes ecològics i de proximitat com els formatges Xerigots, les empanades Muns, les hamburgueses ecològiques del Penedès de Happyfoods o, per als més llaminers, una selecció de creppes dolces i salats de la mà de Crep de la Crep. El recinte del Village obrirà a les 4 de la tarda i els assistents podran gaudir de la música en directe del DJ Delapierre, un cop hagi acabat el concert i fins a la mitjanit.

MENÚ RESSONS DEL RESTAURANT EL CELLERET
La proposta enogastronòmica de Família Torres en el marc del festival també inclourà el Menú Ressons del seu restaurant El Celleret, una proposta de cuina de mercat elaborada pel xef Sergi Millet, amb plats com a amanida de favetes i ous a baixa temperatura amb patates al romaní i sobrassada o el lluç a la brasa amb salsa verda i el xai ‘del senyoret’ al vi negre amb salsifís. Tot això harmonitzat amb alguns dels vins més emblemàtics del celler com ara el cabernet sauvignon Mas La Plana o l’ancestral Forcada.

FESTIVAL RESSONS PENEDÈS
Ressons Penedès by Cruïlla neix amb la intenció de fusionar la música amb el vi i l’enoturisme, els grans protagonistes del territori, en un esdeveniment únic. El festival, que tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 d’abril, reunirà grans artistes del panorama musical i oferirà 36 actuacions de gran, mitjà i petit format a 21 escenaris singulars, els cellers i espais culturals de l’Alt Penedès.

Saber-ne més?
www.torres.es

https://www.torres.es/gastronomia

PROGRAMA RESSONS A TORRES

MAS LA PLANA – FESTIVAL RESSONS PENEDÈS
Dissabte 29 d’abril – Soleá Morente
16h. Obertura Village
19h. Concert de Soleá Morente. Compra les entrades https://ressonspenedes.com/solea-morente/

Després del concert:
DJ Delapierre al Village
Sopar ‘Menú Ressons’ a El Celleret. Reserves https://tickets.torres.es/ca/588-visitas-y-maridajes/6239-menu-ressons

Diumenge 30 d’abril – Pol Batlle & Rita Payés
16h. Obertura Village
18h. Concert Pol Batlle & Rita Payés. Compra les entrades https://ressonspenedes.com/pol-batlle-rita-payes/
Després del concert:

DJ Delapierre al Village
Dinar ‘Menú Ressons’ a El Celleret. Reservas https://tickets.torres.es/es/588-visitas-y-maridajes/6239-menu-ressons

Sobre Família Torres

Arrelada a la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa més de 150 anys. Cada generació ha transmès de pares a fills la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i aposta per la innovació. Avui dia, la cinquena generació es focalitza en l’elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques, la recuperació de varietats ancestrals i la viticultura regenerativa per adaptar-se al canvi climàtic. Des del 2008, la lluita contra l’emergència climàtica és un dels seus eixos d’actuació, mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO2.

Present històricament al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre, Família Torres compta també amb vinyes i cellers a les principals zones vinícoles espanyoles –Rioja, Ribera del Duero, Roda i Rías Baixas–, així com a Xile i Califòrnia. És membre de les Primum Familiae Vini, associació que integra dotze de les famílies centenàries elaboradores de vi més prestigioses d’Europa, i cofundadora d’International Wineries for Climate Action, que impulsa la descarbonització del sector global, i de l’Associació de Viticultura Regenerativa , que promou un canvi de paradigma a les vinyes per convertir-los en grans embornals de carboni.