Enlaire Vins #VidaPenedès

vins d’expressió, sincers i de qualitat

Enlaire-Celler
Celler Enlaire Penedès

Envoltats de vinyes velles en costers, i treballant en agricultura ecològica i biodinàmica, produïm vins tranquils i escumosos de varietats autòctones.

Barcelona/Redacció, 18 de març de 2024
La Mar Capdevila m’espera al seu Celler en un matí assolellat d’aquest mes de març on el paisatge del Penedès es va omplint de verd gràcies a les primeres pluges bones que han caigut després de mesos i mesos de sequera. Encara farà falta molta aigua, però tot és començar.
Parlem dels seus inicis i de com arriba a la vinya. Nascuda al Penedès, a Sant Marçal amb el pare de Maldà i la mare barcelonina, res feia preveure que acabaria fent de pagesa i viticultora. Va cursar el Grau de Ciències Ambientals a la U. de Barcelona i va començar a fer una feia que també li agrada molt: la docència en Instituts de Secundària.

La crida de la terra li comença a arribar de la ma de la seva parella, en Lluís Raventós, pagès i viticultor d’Ordal que va estudiar a l’Escola de Viticultura i Enologia d’Espiells. Primers contactes amb el camp, amb els presseguers i la vinya d’en Lluís. Al 2009 un petit gran canvi: van a viure a la Masia de la família de l’home i entre la feina de profe i la canalla, la Mar va descobrint que el que vol fer és ser pagesa, viticultora. Així, cinc anys després, el 2014 comença com a jove agricultora i l’any següent fa el curs de sumiller al CETT i comencen a fer vins a la Masia. Un d’aquests vins el tastarà l’Enric Soler que l’anima i li dóna l’empenta definitiva per emprendre professionalment el Celler. Les primeres 1.200 ampolles sortiran l’any 2016 amb uns principis ben clars des de l’inici: treballar amb les varietats que ja tenien, amb la vinya vella i amb un respecte absolut per la terra i el paisatge. El Celler va creixent de mica en mica i actualment elaboren sis vins tranquils, tres d’escumosos (entre ells un “Petillant” natural).

Mirar de llegir sempre la vinya per entendre que ens demana de fer

A les vinyes hi deixen la coberta vegetal que omple de vida el camp i permet als ceps una major resiliència vital. En la vinificació, treballen amb la filosofia de mínima intervenció, amb llevats autòctons del vinyer i amb l’objectiu d’aconseguir una fruita ben viva en cada vi amb un equilibri entre l’acidesa i la maduració del raïm.

EN PRIMERA PERSONA
Enlaire Vins és un nou projecte en un petit celler amb molts anys d’història. Envoltat de vinyes velles en costers, i treballant en agricultura ecològica i biodinàmica, produïm vins tranquils i escumosos de varietats autòctones. El nostre principal objectiu és elaborar vins d’expressió, sincers i de qualitat.

Costers d’Ordal
Plantades en petites feixes, les vinyes s’enlairen fins a 380 metres d’altitud. Buscant produccions baixes de raïm, realitzem la verema manual quan cada varietat està al seu punt òptim de maduració.

Masia del segle XV

Envoltada de vinyes al bell mig de la finca, vinifiquem el raïm a la masia Cal Gori. Recuperant un petit celler amb molts anys d’història, posem les condicions per a què el raïm es transformi en vi observant i respectant tot el procés.

Producció limitada
Ens agrada poder intervenir en totes les fases, des de la vinya fins a l’embotellat final, per això fem produccions molt limitades. El treball conscient amb varietats autòctones i agricultura ecològica, permet sentir-nos part d’un ecosistema equilibrat.

“Estimem la terra, els seus fruits i gaudim amb el que fem. El repte: posar a cada ampolla l’essència del que som.”
Mar Capdevila | Viticultora

“Al llarg de l’any treballem amb cura les nostres vinyes per obtenir un bon fruit, la base indispensable per aconseguir un vi viu i franc.”
Lluís Raventós | Viticultor

Saber-ne més?
web: Enlaire Vins

https://www.instagram.com/enlaire_vins/

Enoturisme al Celler Enlaire, vins de costers
celler enlaire vins

“Si tens ganes de conèixer-nos una mica més, gaudir del paisatge i dels nostres vins, tens diferents experiències que segur que s’adapten a les teves necessitats”
>>TAST EXPRESS
Degustació de 2 vins del celler.
Durada aproximada 1h
Preu per persona: 10€

>>TAST EXPRESS AMB REMULLADA
Degustació de 2 vins del celler.
Durada aproximada 1h
Possibilitat de fer-se un bany a la piscina
Preu per persona: 15€

>>TAST MARIDATGE
Passejada i explicació a peu de vinya
Degustació de 3 vins del celler.
Degustació de pa amb tomàquet i embotits d’autor de Ca l’Estevet (Ordal)
Durada aproximada 2h
Preu per persona: 20€

>>TAST MARIDATGE AMB REMULLADA
Passejada i explicació a peu de vinya
Degustació de 3 vins del celler.
Degustació de pa amb tomàquet i embotits d’autor de Ca l’Estevet (Ordal)
Possibilitat de fer-se un bany a la piscina
Durada aproximada 3h
Preu per persona: 30€

Per a grups de més de 4 persones, consultar preu
Totes les visites s’organitzen prèvia reserva a info@enlairevins.cat o bé al telèfon 620 097 761
Si vols participar en les diferents activitats que anem organitzant al llarg de l’any, segueix-nos a les XXSS
https://www.instagram.com/enlaire_vins/