Altavins Viticultors

a Batea, Terra Alta

Identitat, honestedat i Mediterraneïtat a la Terra Alta.

Barcelona/Redacció, 29 de març de 2024
Altavins és un petit celler que forma part de la D.O. Terra Alta, una regió vitivinícola situada al Sud Oest de Catalunya i que gaudeix de tradició mil•lenària.
El negoci es va crear l’any 2001 i des de llavors hem anat creixent fins a crear-nos un nom dins del mercat del vi.
La nostra filosofia de treball es caracteritza per la identitat, la honestedat i la Mediterraneïtat. Tenim cura d’observar en tot moment les virtuts del raïm i potenciar-les amb la mínima intervenció. El que busquem és aconseguir l’excel·lència en els nostres vins i treballem per extreure’n la tipicitat d’aquesta zona.

La terra, la vinya i el clima
La D.O. Terra Alta compta amb un paisatge espectacular i típic de Mediterrani Interior. El sòl de conreu conté textures variades, amb un bon drenatge, riques en roques calcàries i pobres en matèria orgànica.

És una terra de vinyes, compresa entre 350 i 550 m d’altitud sobre el nivell del mar, en la que destaquen La Plana, l’Altiplà i les Valls. Caracteritzada per un clima mediterrani sec, de pluviometria escassa –entre 350 i 450 mm/any–, té abundant insolació i dos vents dominants, el Cerç, que prové d’interior, i el Garbí o vent de mar.

La nostra vocació vitícola dóna lloc a una viticultura peculiar, respectuosa amb el medi ambient i que permet la producció d’un raïm amb identitat pròpia. La D.O. Terra Alta, és una zona privilegiada per obtenir un raïm sa, madur i amb caràcter.

El règim hídric sec fa possible la baixíssima incidència de malalties fúngiques i permet el desenvolupament d’una viticultura més sostenible, i el Cerç – que segueix bufant durant el mes de setembre – permet la maduració natural de raïm al cep. Tanmateix, els grans canvis de temperatura del dia a la nit durant la maduració del raïm ens ajuden a extreure el màxim d’aromes i gustos de les nostres varietats

Saber-ne més?
Altavins Viticultors
ALTAVINS VITICULTORS
Batea
Ctra. Vilalba dels Arcs, S/N, 43786
+34 977 43 05 96
+34 646 977 454
altavins@altavins.com

Els vins d’Altavins Viticultors

Us presentem la gamma de vins d’Altavins.
Són vins elaborats buscant un vincle amb tot tipus de consumidor, que vulgui diferents tipus de vins, sempre de la major qualitat. Altavins fa un control estricte de les seves vinyes, valorant especialment l’edat, l’estat sanitari i la seva baixa producció. La verema sempre es fa de forma manual i el raïm arriba al celler en caixes, per evitar el trencament dels grans.
Aquí trobareu vins elaborats amb raïms de garnatxa blanca, varietat representativa de la Terra Alta, de vells vinyes amb més de 45 anys d’edat i garnatxes negres i carinyenes de més de 60 anys. Els vins que s’obtenen potencien la fruita i la subtilesa i elegància de la fusta.

>> Almodí

>> Ilercavònia

>> Tempus

>> Domus Pensi

Experiències enoturístiques a Altavins

Saps quins són els secrets i les històries que s’amaguen en els 750 ml d’una ampolla de vi?
Vine a descobrir-ho al celler Altavins. Gaudeix d’una experiència única i escull l’activitat que vagi més amb tu, combina-la amb bons àpats, visites singulars i sobretot un tast dels nostres vins.
Vine a descobrir el celler Altavins i coneix de primera mà el procés d’elaboració del vi. Endinsat a les profunditats de la sala de barriques i deixa’t captivar per l’ambient màgic que envolta el celler. Tot això acompanyat d’un tastet dels nostres vins.
https://www.altavins.com/enoturisme/