Nova anyada de Cruor negre un Priorat clàssic

14 mesos de criança en bóta

Cruor Clàssic

foto ©2023 Miquel Monfort

Cruor és elaborat exclusivament amb raïm conreat a la Finca La Fredat

Elegància i complexitat singularitzen aquest vi, que estrena un canvi d’imatge més contemporània i reforça el valor de l’origen i la història del celler

Barcelona-Bellmunt del Priorat, 20 de juliol de 2023.
El celler Casa Gran del Siurana llança l’anyada 2019 de Cruor, un vi que captura tota l’essència i la riquesa enològica del Priorat. Els seus matisos acuradament definits, la seva profunditat i elegància fan d’aquest vi negre l’elecció perfecta per a aquells que busquen gaudir d’un clàssic del Priorat amb identitat pròpia. Així mateix, Cruor 2019 s’acompanya d’un canvi d’imatge i adopta un disseny més contemporani amb il·lustracions, que ressalten la rica herència històrica de la finca i la seva procedència.

VINYES I VINIFICACIÓ
Cruor és elaborat exclusivament amb raïm conreat a la Finca La Fredat, una vinya estructurada en terrasses amb diferents altures i orientacions. Els factors distintius del territori, com són la composició del sòl, el clima i l’exposició al sol, es reflecteixen en l’estructura i els perfils de sabor d’aquest vi. Cada glop revela l’autenticitat de la terra on es conrea el raïm.

El perfil de Cruor es defineix per un delicat assemblatge en el qual predomina la garnatxa i la caranyena, tot i que la seva proporció varia segons l’anyada. En el cas del 2019, any que es caracteritzà per un clima càlid, s’ha establert un equilibri en la presència de totes dues varietats en comparació amb l’any anterior, on la garnatxa tenia un major protagonisme. A més, s’ha incrementat lleugerament el percentatge de syrah, les característiques mediterrànies del qual han aportat més densitat aromàtica i caràcter al vi.

Una maceració controlada i una fermentació de 14 mesos en barriques de roure francès acaben d’afinar la personalitat d’aquesta nova anyada. Com a resultat, Cruor 2019 es presenta com una elaboració amb una estructura refinada i persistent, brindant una experiència de degustació sensorial i duradora.

“Amb aquesta última anyada i la seva renovada presentació, reafirmem el nostre afany per ser cada dia més exigents en la nostra dedicació per fer vins que siguin pura expressió del territori. Estem davant d’un vi elegant, complexe i equilibrat, amb un nas intens on predominen les aromes a fruits vermells, herbes mediterrànies i tocs minerals i especiats. La seva entrada en boca és poderosa, però els seus tanins madurs i ben polits ens endinsen amb serenitat al Priorat”, explica Anna Gallisà, enòloga de Casa Gran del Siurana.”

Més informació
Web: http://www.casagrandelsiurana.com/
Facebook: https://www.facebook.com/casagransiurana/
Instagram: https://www.instagram.com/casagransiurana/
Twitter: https://twitter.com/casagransiurana  

CRUOR 2019

CRUOR NEGRE PRIORAT
Anyada: 2019
DO: Priorat
Criança: 14 meses en barrica de roure francés
Graduació: 15% vol.
Varietats: Garnatxa, carinyena, syrah
Elaboració: Maceració de 20-14 díes amb temperatura controlada a 26 °C
Notes de tast:
Vista: Vermell robí.
Nas : la cirera de licor, les mores negres i vermelles amb l’essència del sotabosc, les herbes mediterrànies i el fons mineral i especiat.
Boca: Tanins madurs i poliments que amb la frescor elegant traslladen de viatge al clàssic i deliciós Priorat

Casa Gran del Siurana

Casa Gran del Siurana és un celler emparat per la D.O.Q Priorat, fundada l’any 2000. Aquest projecte enològic neix amb la premissa d’elaborar vins singulars de gran qualitat, que parlin en nom dels vins del Priorat. Amb la finalitat de complir aquest objectiu, el celler treballa cada vi a la seva manera: amb la saviesa de l’agricultor, la dedicació de l’artesà i la creativitat de l’artista.
Les vinyes de Casa Gran del Siurana estan estratègicament seleccionades en funció del seu potencial per a treure el màxim partit als matisos de cada varietat. El tractament de la vinya és estrictament manual, cada cep es treballa de manera individual i acompanya el raïm fins al moment òptim per a la verema, per a després decidir el millor mètode de vinificació i envelliment. Una filosofia de treball crucial per al celler que ha guanyat impuls amb el pas dels anys.
L’antiga Cooperativa Agrícola de Bellmunt del Priorat va ser el lloc triat per Casa Gran del Siurana el 2007 per a establir el seu celler, capitanejada per l’enòloga Anna Gallisà des de 2013, juntament amb Jordi Alentorn, cap de viticultura. La vocació de l’equip que hi ha darrere de Casa Gran resideix en crear vins amb audàcia i passió aplicant al límit els seus coneixements i realitzant un rigorós seguiment a les vinyes per a obtenir el millor raïm garnatxa, caranyena, syrah i cabernet sauvignon. D’aquesta manera, amb desenvolupament, tècnica i creativitat, els vins expressen el terroir de la finca i del Priorat.