BWW penja el “sold out” a 7 mesos de l’esdeveniment

convidarà al Saló a 650 compradors internacionals

Barcelona Wine Week

Barcelona Wine Week 2024

Enfocats al mercat internacional

Ple d’expositors en la millor edició del Saló Internacional

Més de 850 cellers seran els representants del millor vi espanyol de més de 70 Denominacions d’Origen i altres segells de qualitat

Barcelona, 21/07/2023
Barcelona Wine Week 2024 completa el seu espai amb el millor vi de qualitat espanyol. Registra el sold out a 7 mesos de la seva celebració amb més de 850 cellers previstos de 70 denominacions d’origen. L’esdeveniment aposta per l’excel·lència, la qualitat i el negoci i convidarà més de 650 compradors clau internacionals.

Més de 850 cellers seran els representants del millor vi espanyol de més de 70 Denominacions d’Origen i altres segells de qualitat que finalment formaran part de la propera edició de Barcelona Wine Week. El saló de referència del vi de qualitat del país segueix batent rècords i ja té reservat tot l’espai expositiu previst per a la propera edició, que se celebrarà del 5 al 7 de febrer de 2024 al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.
BWW 2024 superarà per tercera edició consecutiva les pròpies marques.

El saló de referència del vi espanyol de qualitat creixerà un 8% aconseguint els 6.800m2 d’espai expositiu i comptarà amb més de 850 empreses expositores, un 3% més que el 2023. A més, juntament amb ICEX Espanya, BWW convidarà més de 650 grans compradors i importadors de països estratègics per al vi espanyol de qualitat, un 8% més que a la darrera edició.


També cal destacar l’alt índex de fidelització dels cellers participants, que ha passat del 58% a més del 70%. Pel president de Barcelona Wine Week i de la D.O. Cava, Javier Pagés, “que 7 de cada 10 expositors repeteixin participació i que es pengi tan bon punt el cartell de complet significa que el retorn de la inversió és més que evident. Demostra que les empreses participants han trobat oportunitats reals de negoci i reforça l’aposta de Barcelona Wine Week de continuar creixent, però posant l’excel·lència del vi espanyol com a prioritat estratègica.”


En aquest sentit, BWW 2024 comptarà amb cellers que posen el focus en l’alta qualitat del producte, des dels més petits fins als més coneguts i oferirà un recorregut únic a través de les diferents zones productores de vi d’Espanya. Així, hi seran presents grans marques com Protos, Matarromera, Pago de los Capellanes, Vallformosa, o Freixenet i centenars de mitjans i petits cellers agrupats en més de 70 Denominacions d’Origen com Cava, Ribera del Duero, Roda, Priorat, Bierzo, Madrid, València, Jumilla, Costers del Segre o Navarra.

BWW LANDS, BWW BRANDS I BWW COMPLEMENTS & TECH
El saló estarà estructurat en tres grans àrees. La més gran serà BWW Lands, que reunirà els cellers organitzats per Denominacions d’Origen i altres segells de qualitat en funció de la seva procedència geogràfica. El seguirà BWW Brands, amb cellers, grups, distribuïdors i associacions de productors que representen algunes de les marques més reconegudes del mercat. La tercera àrea serà BWW Complements & Tech, amb empreses que ofereixen equips, accessoris i serveis per al sector del vi.

Saber-ne més?
https://www.barcelonawineweek.com/

CENTRATS EN L’EXPORTACIÓ

Més oportunitats de negoci internacional
En la propera edició Barcelona Wine Week preveu generar més negoci que mai i per això, amb la col·laboració d’ICEX Espanya, preveu convidar 650 grans compradors internacionals -un 8% més que el 2023- de mercats clau per a l’exportació de vi espanyol com Estats Units, Alemanya, Canadà, Països Baixos, Xina, Regne Unit, Bèlgica, Mèxic o Japó.

A més, l’organització treballa per augmentar la demanda interna, per la qual cosa també comptarà amb diversos programes d’invitació de compradors clau i distribuïdors a nivell nacional. BWW posarà a disposició de tots ells una plataforma en línia amb la qual es preveu agendar més de 11.400 reunions de negocis amb cellers expositors.

El 2023, BWW va reunir 20.000 visitants professionals, dels quals un 20% van ser internacionals, procedents de més de 80 països.

Tinajas, àmfores, bótes i cups
L´ampli programa d´activitats de BWW 2024 tornarà a comptar amb experts, crítics, Masters of Wine, sommeliers i destacats elaboradors del panorama vitivinícola actual. S’analitzaran grans reptes i macrotendències i, en aquesta edició, l’eix temàtic central abordarà la varietat de recipients per a l’elaboració i la criança del vi, des dels que estan en vies de recuperació fins als més innovadors. Experts i elaboradors aprofundiran en la tendència de la indústria d’utilitzar recipients singulars, nous o recuperats, que permeten que el vi s’expressi amb més llibertat i puresa.
Aquesta diversitat de materials i la seva influència en el vi també es podrà apreciar a l’espai Wine Tasting Journey – Soils of Spain by #alimentosdespaña, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, que oferirà un tast autoguiat amb vins elaborats o envellits en recipients singulars .

Els reptes del sector, a debat
El programa d’activitats de BWW 2024 tornarà a comptar amb experts, crítics, Masters of Wine, sommeliers i elaboradors destacats del panorama vitivinícola actual. A més d’incloure-hi tasts inèdits i una extensa barra de vins, les activitats del saló abordaran grans reptes i macrotendències del sector. Entre d’altres, la innovació, la internacionalització, la sostenibilitat i el creixement de l’enogastroturisme.

Barcelona Wine Week 2024

BWW compta amb una Comissió Organitzadora que representa la pràctica totalitat del sector a Espanya. Presidida per Javier Pagés, també president de la DO Cava, està composta per José Miguel Herrero, director general d’Indústria Alimentària del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA); María Naranjo, directora d’Aliments, Vins i Gastronomia de l’ICEX Espanya Exportació i Inversions; José Luis Benítez, director general de la Federació Espanyola del Vi (FEV); Valentí Roqueta, president de l’Associació Vinícola Catalana (AVC); i David Palacios, president de la Conferència Espanyola de Consells Reguladors Vitivinícoles CECRV; entre altres personalitats destacades de l’àmbit institucional i empresarial.