Collbaix Singular d’Àmfora blanc

vi ecològic monovarietal macabeu

Les finques de Collbaix Celler el Molí formen part del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central. Som en un territori privilegiat pel seu alt valor geològic, natural, històric i cultural.

Barcelona/Redacció, 24 de gener de 2024.

DO Pla de Bages.
Vi blanc monovarietal, ecològic.
Premiat com el MILLOR MACABEU DE CATALUNYA per la GUIA DE VINS DE CATALUNYA 2022.
PUNTUACIÓ: 9.83

Varietats
100% Macabeu
Fermentació: dipòsit d’acer inoxidable 100 %.
Criança: Tina de terrissa durant 9 mesos.
Anyada
2017
Producció 580 ampolles
Verema Manual
Vinificació
Selecció de grans en taula de tria. Premaceració a 4°C durant 24 h. Maceració pel·licular en premsa 12 h. Fermentació a 14°C durant 20 dies en tina inoxidable i final de fermentació en àmfora de terrissa.
Criança
Criança sobre les seves pròpies lies durant 10 mesos. Clarificació amb bentonita. En ampolla 12 mesos abans de sortir al mercat.

Nota de Tast
Vi de color groc amb reflexes verdosos.
Aroma complex i intens de fruita madura, albercoc i préssec de vinya, amb notes de pinya en almívar i fruits secs garrapinyats.
Vi amb bona entrada i amplitud, voluminós, llarg i persistent. Vi amb bona acidesa i un punt final salí. Post-gust amb record de fruita i fruits secs.


Serviu entre 8-10ºC.
PVP. 57,50€
92 punts
Podeu comprar-lo aquí.

Collbaix Celler el Molí, Singular d’Àmfora Blanc

Passió per la viticultura
Corria l’any 1990 quan Sebastià Catllà, un reconegut empresari del sector del metall, va emprendre un singular projecte vitivinícola conjuntament amb Josep Maria Claret. Es tractava de recuperar les vinyes de les finques del Molí i de la Casanova de Monistrolet. Després d’un intens procés de recerca, van apostar per un model de producció vinícola completament ecològica, i es van convertir en el primer celler de la DO Pla de Bages a apostar-hi des del principi.
Tres dècades després de l’arrencada d’aquell projecte, Celler el Molí ha retornat a l’antiga imatge una gran part del paisatge que, des de la fil·loxera, havia desaparegut en aquesta zona limítrof amb Manresa. La vinya i també les oliveres caracteritzen els peus del famós turó del Collbaix, molt conegut al Bages pels seus nombrosos senders i per les sensacionals vistes que ofereix sobre el Pla de Bages i vers el massís de Montserrat.
 
Collbaix Celler el Molí ha aconseguit fer-se un lloc en el mercat del millors vins del país, amb molt bones valoracions per a una desena de les seves creacions, a més d’elaborar oli d’oliva verge extra de tres varietats.

Pioners i ferms defensors de l’agricultura ecològica
El respecte absolut per la riquesa de la flora i la fauna que habiten la finca ha marcat, des dels inicis, el tarannà de Collbaix Celler el Molí.
Justament per això, i molt abans que els mots “ecològic“, “sostenible” o “respectuós” s’erigissin com a conceptes de valor afegit en l’argot vitivinícola, els propietaris de Celler el Molí ja treballaven sota els paràmetres propis de l’agricultura orgànica.
L’any 2005, la finca el Molí va entrar a formar part del registre del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) i va esdevenir, d’aquesta manera, el primer celler ecològic de la DO Pla de Bages.
Quan Collbaix Celler el Molí va començar a produir oli, també ho va fer dins dels estàndars del CCPAE, per la qual cosa va constituir, també, la primera experiència de producció d’oli ecològic al Bages.

Sense fronteres ni barreres
Som el primer celler de la DO Pla de Bages que incorpora el llenguatge Braille a les seves etiquetes. Ho fem des del primer dia. Així facilitem el coneixement dels nostres vins a les persones amb discapacitat visual, així com la seva experiència de tast. 
Les nostres instal·lacions són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i adaptem totes les nostres experiències a les necessitats de cada usuari. D’aquesta manera, i a través de la cultura del vi i de l’oli, volem aportar el nostre gra de sorra en matèria d’inclusió i cohesió social.


Saber-ne més
Collbaix Celler el Moilí