Celler Matallonga

Celler Matallonga

pagesos i vinyataires de les Garrigues

Família de pagesos, arrelada al territori, que lluita per elaborar vins de mínima intervenció i gran qualitat amb el raïm de les seves vinyes, ubicades al bell mig del bosc de Fulleda.

Barcelona/Redacció, 2 d’abril de 2024.

L’origen del celler
Cal Banya  i Cal Ventosa de Fulleda, els artífexs d’aquest genuí projecte que va començar a veure la llum de forma oficial a partir de la collita del 2010. 
Aquest projecte de vida ja feia temps que anava germinant, però diverses raons són les que van esperonar-nos a tirar-lo endavant:
L’abandonament del territori i pensar què els quedaria a les generacions futures si deixàvem de treballar la terra i donàvem per perdut tot allò al que els nostres padrins havien lluitat i ensenyat.
El fet de malvendre un raïm de qualitat a molt baix preu i quasi no cobrir despeses ens va fer plantejar que hi havia dues opcions: o bé deixar la pagesia, o pel contrari, dedicar tots els nostres esforços a guanyar-nos la vida amb el que ens agrada, la vinya i el vi.


La gran passió que és per nosaltres el món del vi i tot el que l’acompanya.

Petits projectes com el nostre neixen i creixen gràcies a la il·lusió i motivació de la gent que hi ha al darrere:
> Ramón Xifré, el padrí de la casa i l’antecessor del nostre projecte de vida.
> Rosa Xifré, ferma defensora dels valors del projecte.
> Joan Penella, apassionat per les vinyes i el món del vi. De cal Músic, fill d’Agramunt i instal·lat a Fulleda d’ençà que es va casar amb la Rosa.
> Alba Penella,
el relleu generacional que aposta per preservar el territori.


Saber-ne més
Celler Matallonga
Celler Matallonga, afores – partida de les Sorts, s/n, 25411 · Fulleda, Lleida
Joan | Vinya: 660 840 791

Alba | Celler: 649 738 821

Rosa | Visites i administració: 628 549 645

matallonga60@gmail.com

Els vins de Matallonga

>> Escorça
Origen, patrimoni, sentiment, frescor.
Vi blanc. Vi que ens remet als nostres orígens, que ens vincula amb el patrimoni de la zona i ens desperta un sentiment d’esforç i de pertinença a la nostra terra.

No et quedis amb el que veus, mira el que hi ha darrere de cada cosa.

>> Vi del Banya
Arrels, família, territori, fruita vermella.
Vi negre. Un homenatge al tarannà de la gent de poble i a la família. Es bateja aquest vi amb el nom de la casa dels padrins, Cal Banya. Un vi per reivindicar que som de poble, sense vergonya!

>> Maixant
Diferent, tropical, elegant, gastronòmic.
Vi blanc. A la zona de Lleida, vol dir persona rebel, que trenca normes. Dolentot. “Tremendo” amb el bon sentit. És un vi que ens fa patir, que va a la seva, però que finalment acaba esdevenint un gran vi!

>> Rosat M 
Sorprenent, presència, únic.
Vi rosat. M de 100% Merlot i la nostra inicial, Matallonga. Un vi que expressa molt, dels més complicats que fem al celler. Perfecte per gent que vol tastar coses noves!

>> Selecció
Clàssic, bóta, criança, estructura.
Vi negre. El resultat de la selecció dels millors vins del celler que han passat per bóta. Un vi excel·lent, que cada anyada varia per aconseguir la màxima qualitat.

>> K-tharsis 
Genuí, canvi, elegant.
Vi negre. K-tharsis és una paraula d’origen grec que significa estat emocional extrem. Per nosaltres, aquest vi és una explosió de sentiment, d’estimuls externs, de manera de ser i de sentir a l’hora de treballar les vinyes al mig del bosc.

>> Saüc
Aposta, sinergia, innovació.
Vi blanc aromatitzat amb flor de saüc natural. La base d’aquest vi és la mateixa que la del nostre vi ‘Escorça’, però en aquest cas el macerem uns dies amb flor de saüc de la Cerveseria Matoll de Belianes. Una aposta arriscada però guanyadora!

>> Quatre dimonis
Salvatge, sense normes, diferent.
Vi negre natural. 4 són les fases de la lluna; Dimonis perquè creiem que cada lluna afecta de manera diferent tant al vi com a les persones, i fa aflorar diverses cares i energies.

Saber-ne més?
Botiga de Celler Matallonga

ENOTURISME: VOLEM COMPARTIR AMB TU LA PASSIÓ QUE HI HA DARRERE
DELS NOSTRES VINS

Gaudeix del caliu familiar de les nostres visites al nostre celler. Us explicarem tot el procés d’elaboració; des del camp fins al celler i finalment tastarem una selecció dels nostres vins.

>>Visita estàndard
Visita que es pot fer tot l’any. Inclou:  Visita al celler + tast de tres vins acompanyats amb productes de proximitat. 15 € mínim 2 persones

>>Visita de brasa
Visita que es pot fer durant la tardor/hivern. Inclou:  Visita al celler + tast de tres vins i esmorzar de brasa. 20 € mínim 6 persones.

>>Visita prèmium
Visita que es pot fer a la primavera/estiu:
Visita al celler + visita a les vinyes + degustació prèmium d’una acurada selecció de vins Matallonga, productes de proximitat enmig de les vinyes envoltades dels boscos de Fulleda. 30 € mínim 4 persones.

https://www.cellermatallonga.cat/visites