Les Acàcies, el celler més petit del món

artesans de la vinya i apassionats del vi

Som viticultors, artesans de la vinya i apassionats del vi.

Barcelona/Redacció, 25 de març de 2024.

La nostra filosofia com a elaboradors de vi és aconseguir la màxima harmonia i expressivitat en tota la nostra gamma de vins, com a fidel reflex de les qualitats del fruit i el seu entorn natural, sense sotmetre’ns a dogmes previs que puguin representar qualsevol tipus d’autolimitació per a l’obtenció de qualitat més alta possible, que és el nostre principal objectiu.
Mantenint l’essència i esperit del Bages volem aportar valor i identitat a la zona i per això apostem per varietats autòctones com el mandó, el picapoll, el sumoll o la garnatxa i també per una selecció de varietats escollides per la seva excel·lent adaptació al nostre territori.

La finca
Les Acàcies és una finca situada a una altitud mitjana de 500 m. dins el terme municipal d’Avinyó, a la zona a nord de l’altiplà de Bages. Amb un clima mediterrani de tendència continental, sec -humit, amb altes variacions tèrmiques. Totes les nostres vinyes es troben a la mateixa finca al voltant del nostre Celler.

Les nostres vinyes
Les 11 hectàrees de vinyes, estan envoltades de pinedes, roures, alzines i espècies arbustives com les brolles de romaní i bruc, que predominen en els relleus que envolten el riu Relat, que travessa la nostra finca:
A la finca predominen els sòls argilosos amb gres, que donen tensió als nostres vins. També tenim algunes vinyes amb textura franca i sòls més drenats que eviten la compactació i man¬tenen una bona permeabilitat. Aquesta variabilitat fa que puguem aconseguir un cupatge final més complet i equilibrat.
La nostre principal obstinació és aconseguir la millor matèria primera possible, un raïm de qualitat suprema i per això dediquem esforços i cures en mantenir el millor equilibri entre els recursos naturals i la productivitat de la vinya, amb la mínima intervenció de labors o agents externs a la seva pròpia naturalesa.
Per aconseguir-ho, estructurem el sòl de les vinyes amb cobertes vegetals, que arrelen subterràniament i aporten matèria orgànica molt beneficiosa per als sòls.
Elaborem fertilitzants homeopàtics preparats amb plantes i flors, moltes recollides a la nostra pròpia finca, i adobem els cultius amb barreges de substàncies minerals, vegetals i animals que, exposades a les forces naturals, procuren uns sòls rics en nutrients.

Saber-ne més
Les Acàcies

Finca Les Acàcies
Carretera B-431 km 56,5 – 08279 – Avinyó, DO Pla de Bages
Barcelona
info@lesacacies.com
Tel. 0034 933 620 010
Tel. 0034 618 670 063

Els vins de Les Acàcies

Vins de producció limitada i numerada
Posem els cinc sentits per aconseguir uns vins de qualitat. Poques unitats elaborades artesanalment, fruit de la nostra dedicació total i de les condicions òptimes que ofereix el Bages.
Volem que cadascun dels nostres vins tingui un marcat caràcter propi i que cada un sigui una proposta singular, que no deixi indiferent a ningú.
I per aconseguir-ho no renunciem a res. Mitjançant una elaboració acurada i artesanal, fem que les nostres petites obres d’art expressin amb fidelitat el veritable caràcter d’una gran terra de vins però sobretot, que agradin tant com el que més.

Els nostres vins:
>> Avinius
>> Instant de flor
>> Aestus
>> Desbordant
>> Opositor Noir
>> Opositor Blanc
>> Craft Series


Descripció de cadascun dels vins i botiga

Obrim les portes del nostre celler i el seu entorn a través de propostes que es dirigeixen als sentits, per gaudir d’una gratificant i sorprenent experiència enoturística. La visita a Les Acàcies ofereix la possibilitat de conèixer com s’elabora artesanalment un vi de qualitat en una petita explotació, ubicada en un entorn de gran tradició vitivinícola.

>>Visita Tast

S’inicia amb una presentació videogràfica, seguida d’una una visita guiada a la vinya, una visita al celler i un tast dels nostres vins. Es pot adquirir vi directament a la botiga del celler. Per a grups des de 2 persones.
Durada: aprox. 60’
Grup: entre 2 i 20 persones segons disponibilitat
Horari: 10 i 12 h.
Preu: 15€ per persona

>>Visita Maridatge
Es compon d’una presentació videogràfica inicial, visita a la vinya, visita al celler, i tast amb maridatge de formatges, embotits, pa amb tomàquet i productes típics del Bages. Es pot adquirir vi directament a la botiga del celler. Per a grups des de 2 persones.
Durada: aprox. 90’
Grup: entre 2 – 20 persones segons disponibilitat
Horari: 10 i 12h
Preu: 25€ per persona

>> Reserves Enoturisme a Les Acàcies