Celler Grau i Grau Jaume Grau Sumoll Col.lecció 2015

vi criança monovarietal de vinyes velles

Medalla de Plata al Concurs Mundial de Brussel.les al 2021, un sumoll amb molta personalitat i identitat Pla de Bages

Barcelona/Redacció, 24 de gener de 2024.

DO Pla de Bages.
Vi monovarietal
Varietats
100% Sumoll
Vi negre de vinyes velles de més de 80 anys. Envelliment en bótes de roure francés de quart any durant 12 mesos.
Edició limitada – 2733 ampolles
El Sumoll és una varietat que fa uns anys que s’intenta recuperar i elaborar. És un sumoll amb molta personalitat i identitat Pla de Bages, ja que  tan en nas com en boca té molt de bosc, especiat, mentolats..que el fan especial.

Nota de Tast
Color viu i intens amb notes de cirera madura . Capa mitja alta.
En nas, molt rústic. Predomini de les aromes afruitades i florals, i amb notes de terra humida i del terroir de la zona.
Acidesa molt present. Punt torrat i secant propi de la varietat. Amable i potent amb llarga vida.


Serviu entre 14ºC-15ºC.
Un vi pels amants dels vins transgressors i gens habituals. Millorarà en ampolla.
PVP 17,50€
90 punts
Podeu comprar-lo aquí.

Celler Grau i Grau Jaume Grau Sumoll Col.lecció 2015
Sumoll

Des de l’any 1885 elaborem vins de primera qualitat sota el cognom Grau, que ens identifiquen com un celler únic i tradicional.
Celler Grau i Grau és una petita empresa familiar situada al Pla de Bages, concretament a Maians, municipi de Castellfollit del Boix, al centre geogràfic de Catalunya i al costat del Castell de Maians Vell, construït l’any 924.

Una zona privilegiada enmig de formacions muntanyoses mítiques com Montserrat i la serra de Castelltallat, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac o el massís del Montcau. Una zona amb una gran tradició en l’elaboració de vi des del segle XIX, quan la producció de vi es va convertir en una de les principals activitats econòmiques.

La nostra història comença l’any 1885, quan vam començar a conrear les nostres vinyes i ens vam dedicar al món de la viticultura. L’any 1966 Jaume Grau i Grau va construir el primer i actual celler, on es van omplir les primeres ampolles.

Des d’aleshores, el nostre negoci va créixer, obtenint el major reconeixement l’any 1998, quan vam entrar a formar part de la Denominació d’Origen Pla de Bages. Símbol d’una feina ben feta, gràcies a l’esforç constant i la passió de la família Grau per treure el millor de cada collita i de cada vi.

Actualment, la cinquena generació segueix creixent a tots els nivells, com Celler Grau i Grau, amb una llarga tradició però també amb idees joves i fresques, per així apropar-nos a tot el nostre públic.

La principal característica de Grau i Grau és la dedicació personalitzada i tradicional a la vinya, que es tradueix en la màxima qualitat dels nostres vins. El treball dur i la passió pel que fem sempre ens han definit. Grau i Grau, un celler familiar que elabora vins de gran qualitat amb dedicació, esforç i constància.

A Celler Grau i Grau tenim 20 hectàrees de vinyes pròpies, situades a uns 600 metres d’alçada (a cavall entre dues comarques, l’Anoia i el Bages). Així, els nostres vins ofereixen expressions diferents i variades de la terra i de les persones que la conreen.


Saber-ne més

Celler Grau i Grau